22.07.2015

давай! Loki aukesi myös venäjäksi

Kesälomien keskellä saimme Lokin auki myös venäjän kielellä. Nyt toivomme, että venäjänkieliset matkailijat Turussa, Kotkassa ja Ahvenanmaalla löytävät palvelun.

Loki-projektin esiselvitysvaiheessa museo- ja kulttuurikentältä nousi esiin selkeä jaettu toive venäjänkielisten matkailijoiden palveluvalikoiman rikastamisesta. Etenkin Kotkassa, mutta myös Turussa merkittävä osa matkailijoista tulee Venäjältä. Matkailualan tekemät selvitykset kertovat, että Suomeen saapuva venäläinen matkailija haluaa lomalleen paljon aktiviteetteja, arvostaa laatua ja tietoa, ja on kiinnostunut kulttuurista ja historiasta. Loki tuntuisi vastaavan kaikkien näiden piirteiden luomiin tarpeisiin – ja onhan historiamme paljolti yhteistä.

Yhteisen menneisyyden tarinaa kutoo muun muassa Ruotsinsalmen taistelu, josta tuli heinäkuun alussa kuluneeksi 225 vuotta. Yksi Lokin tykätyimmistä sivuista onkin ollut Ruotsinsalmi – hylkyjen hautausmaa. Sivulle on koottu tietoa, kuvia ja sekä tuoreita että vanhempia videoita Ruotsinsalmen taistelusta.

Jatketaan yhdessä lomailua Lokin parissa!

 

Merikeskus Vellamo Kotkassa. Kuva: Lasse Lecklin

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu