21.04.2016

Aleksi Hämäläisen Jäidenlähtö voitti Minun Itämereni -kuvauskilpailun

John Nurmisen Säätiön ja Rajala Pro Shopin Puhdas Itämeri -konsertin oheistapahtumana järjestämän Minun Itämereni -valokuvakilpailun voittajaksi valittiin Aleksi Hämäläisen upea valokuva “Jäidenlähtö”, joka kuvaa viimeisiä jäitä itäisellä Suomenlahdella. Kuva on otettu Porvoon Emäsalossa.

Voittaja sai tiedon voitosta maanantaina, ja pääsi iloksemme seuraavana päivänä järjestämään Puhdas Itämeri -konserttiin paikalle noutamaan palkinnon henkilökohtaisesti. Voittaja paljastettiin väliajan jälkeen, kun juontaja Baba Lybeck kutsui tuomariston puheenjohtajan, John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtajan Juha Nurmisen lavalle. Kun kuva räväytettiin Musiikkitalon konserttisalin isoille screeneille, kuului yleisöstä ihastunut kohahdus – niin vaikuttava se on!

Kilpailuraadin puheenjohtajana toiminut Juha Nurminen on itsekin innokas kuvaaja ja kertoi tehtävän olleen hänelle sangen mieluinen. Myös konsertin kuvashowsta vastannut valokuvaaja Petri Porkola oli arvioimassa kuvia. Nurminen kertoi, että kilpailun taso oli korkea, ja joukossa oli toinen toistaan vaikuttavampia kuvia.
Lopulta raadin valinta oli kuitenkin yksimielinen.

Kilpailuraati toteaa perusteluissaan, että kuvassa on hieno kompositio, ja se on ajankohtainen, suorastaan moderni. Kuvan värimaailma on raikas ja toivoa luova, ja se tuo mieleen puhtaan Itämeren. “Kuva tuo myös komeasti esille Itämeren monikasvoisuutta ja vuodenaikojen vaihtelua.” 

Kuva: Rasmus Hartikainen.
Kuva: Rasmus Hartikainen.

Kilpailuraadin loppusuoralle valitsemat 30 kuvaa olivat esillä Musiikkitalon aulaan ja lämpiöön sijoitetuilla screeneillä. Nämä 30 kuvaa julkaisemme säätiön Puhdas Itämeri -facebook -sivustolla viiden kuvan sarjoina tulevien kevätviikkojen aikana www.facebook.com/puhdasitameri.

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille, sekä kilpailun mahdollistaneelle Rajala Pro Shopille!

Kaikki kilpailukuvat ovat nähtävillä osoitteessa www.minunitameri.fi

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu