06.11.2014

Amatööritiimi Team BlueSeaRedEyes tavoittelee Atlantin ylipurjehduksen uutta maailmanennätystä ja puhtaampaa Itämerta

“Me otetaan teidän köydet vastaan Saint Luciassa”, uhoaa Team BlueSeaRedEyes tuleville vastustajilleen Atlantin yli kulkevassa ARC-purjehduskilpailussa. Suomalaisvetoinen amatööripurjehtijatiimi haluaa osallistumisellaan kiinnittää huomion Itämeren tilaan ja lähtee tavoittelemaan uutta rataennätystä yhdellä maailman nopeimmista purjehdusveneistä.

Team BlueSeaRedEyes on yhdeksän suomalaisen ja yhden ruotsalaisen yksityishenkilön muodostama kaveriporukka, jota yhdistää purjehduksen lisäksi huoli Itämeren tilasta ja peloton seikkailuhenkisyys. Osalla tiimistä on laajempi purjehdustausta, mutta mukana on myös harrasteveneilijöitä. HSS-purjehdusseuran race centerissä kuluneena vuonna ahkerasti harjoitellut tiimi ottaa osaa ARC-purjehduskilpailuun, joka starttaa 23.11. Kanariansaarilta kohti Saint Lucian saarta Karibialla.Tiimin purjehduksen tavoitteina on muistuttaa Itämeren suojelun tärkeydestä sekä tehdä Atlantin ylityksen uusi rataennätys, joka on tällä hetkellä 10 päivää, 21 tuntia, 25 minuuttia ja 10 sekuntia.
“Molemmat tavoitteemme ovat haasteellisia, mutta mahdollisia. Allamme on yksi maailman nopeimmista purjehdusveneistä ja Itämeren tilaan on mahdollisuus vaikuttaa, kun työ kohdistetaan sitä todella auttaviin ja puhdistaviin hankkeisiin. Itämeri tarvitsee huomiota ja suojelua. Tästä hyvänä muistutuksena ovat esim. viime kesän aikana ilmestyneet valtavat sinilevälautat. Aihe on koko tiimille läheinen purjehduksen, saariston ja veneilyn kautta”, sanoo tiimiin jäsen Heppu Pentti.
Purjehdus tulee vaatimaan tiimiltä sekä erinomaista fyysistä että henkistä kuntoa, sillä 4-4-4 tunnin rotaatio (4 unta, 4 huoltoa, 4 purjehdusta) koko matkan ajan, Atlantin sää ja veneen askeettiset olot tulevat ottamaan koville. Apuna tiimillä on tiukka, edelleen jatkuva treeniputki sekä Monster Project -veneen mukana tuleva 6-henkinen miehistövahvistus.
Tiimi kerää lahjoituksia John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Purjehdusta tukevat varusteiden muodossa vaatemerkki Makia sekä Gloryfy-aurinkolasit, ja viestinnässä avustaa mainostoimisto Sherpa.
Hankkeen edistymisestä sekä lisätietoja Itämerityöstä ja tavoista auttaa voi lukea tiimin Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/groups/bluesearedeyes
Lisätietoja John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista ja jokaisen mahdollisuuksista osallistua toiminnan tukemiseen: www.puhdasitameri.fi

Team Blue Sea Red Eyes:
Jussi Paavoseppä
Sebastian Baumberger
Teo Jeskanen
Topi Porrassalmi
Ville Kemilä
Alexander Doepel
Sami Siiskonen
Andreas Psilander
Heppu Pentti
Mikko Forsström

Monster Project -hiilikuituvene
Pituus 70 jalkaa (21,48 m
“Korkeus” kölistä mastoon 36 m
Maksiminopeus n. 35 solmua (n. 65 km/h)
Veneen paino 12,500 kg (josta kölin paino 4,500 kg)

Lisätietoja antavat:
Mikko Forsstrom, mikko.forsstrom@gmail.com
Heppu Pentti, heppu@me.com

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu