27.10.2016

#Amiraali näkyvissä! Pukeudu 1700-luvun purjehdusvermeisiin ja osallistu kilpailuun John Nurmisen Säätiön messuosastolla Helsingin Kirjamessuilla

Nappaa kuva, ja jaa se Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä hashtagilla #Amiraali

Tänä vuonna John Nurmisen Säätiön kirjamessuosastolla 6m99 voi voittaa kahden hengen purjehdusmatkan 1700-luvun esikuvien mukaan rakennetulle tykkisluuppi Dianalle. Messuvieraat voivat eläytyä syksyn uutuuskirjan päähenkilön amiraali Nordenskjöldin rooliin tykkisluupilta lainaksi saatujen 1700-luvun purjehdusvermeiden ja muun messuosaston merirekvisiitan avulla. Kuvauskilpailu on käynnissä sosiaalisen median kanavissa kirjamessujen aikana torstaista sunnuntaihin, 27.10. – 30.10.2016, ja hauskin kuva palkitaan. Voittajaan otetaan yhteyttä Instagramin, Facebookin tai Twitterin yksityisviestillä maanantaina 31.10.2016. Palkinto on voimassa kesän 2017 Tykkisluuppi-yleisöpurjehduksilla.

Säätiön syksyn 2016 kolme uutuuskirjaa koukuttavat merihistorian ystävää

Merihistoriaan perehtyneen Raoul Johnssonin Amiraali Nordenskjöldin meriseikkailut avaa John Nurmisen Säätiön uuden mare-meriseikkailusarjan. Kirjassa kerrotaan suomalaisen unohdetun merisankarin Otto Henrik Nordenskjöldin (1747 – 1832) uskomaton tarina ja kuvataan hänen sitkeitä ponnistelujaan kohti johtavaa asemaa Ruotsin laivastossa. Raoul Johnsson haluaa antaa lukijalle mahdollisuuden kurkistaa upseerien ja kartanonherrojen elämään, heidän arkipäivän velvollisuuksiinsa, ilon- ja huolenaiheisiinsa. Ken on lukenut englantilaisia meriromaaneja ja ihaillut niiden fiktiivisten sankareiden seikkailuja, ei voi jättää tätä teosta väliin! Johnssonkin on lukenut hornblowerinsa – mutta siinä missä niin ikään 1700-luvulla seikkaileva Horatio Hornblower on fiktiivinen, on Otto Henrik on lihaa ja verta, ihan oikea historiallinen henkilö.

Syksyn toinen uutuus, Juha Ruusuvuoren Kampelaa ja kadonneita luumuja – Makumuistoja laivan kapyysista, kertoo yhdeksän eri aikakausille sijoittuvaa tarinaa meriltä ja laivojen ruokapöydistä. Historiaan pohjautuvien henkilöhahmojen, hauskojen tarinoiden ja mielenkiintoisten laivafaktojen lisäksi kirja sisältää tarinoissa esiintyneiden ruokien reseptejä. Kirjassa seikkailee värikäs kavalkadi erilaisia hahmoja, A.E Nordenkiöldistä tsaari Aleksanteri III:een. Hahmojen käymät keskustelut on sijoitettu historiallisiin aluksiin perustuville laivoille.

Syksyn kolmas uutuus, luotsilaitoksen 320-vuotisjuhlakirja Miehet merellä – hetkiä luotsauksen historiasta tekee kunniaa luotseille, jotka vuosisatojen ajan ovat tehneet hengenvaarallista työtään säätä ja vuodenajasta riippumatta.  Kirjaan on valittu monia ennen julkaisemattomia kuva-aarteita, jotka avaavat aivan uuden näkökulman luotsauksen menneeseen maailmaan. Teoksen harvinaislaatuinen kuva-aineisto on valittu muun muassa Kansallisarkiston, Museoviraston ja Suomen merimuseon kuva-arkistoista. Teoksen ainutlaatuisuutta lisää monien luotsisukujen yksityiskokoelmista mukaan saadut kuvat.

Uutuuskirjojen lisäksi messuosastolla voi ostaa kaikkia säätiön kirjoja messuhinnoin koko messujen ajan. Myös säätiön verkkokaupasta jnsshop.fi saa säätiön kirjoista 15 % alennuksen tämän viikon ajan – messukoodi KIRJAMESSU16.

Instagram: @johnnurminenfoundation ja @tykkisluuppi
Facebook: @johnnurmisensaatio ja @tykkisluuppi

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu