09.11.2021

Digimuseon maksuttomat opastukset

Tervetuloa tutustumaan John Nurmisen Säätiön merellisiin kokoelmiin oppaan johdolla. Digimuseo.fi -palvelun virtuaalinäyttelyssä pääset kuulemaan tarinoita vanhoista purje- ja höyrylaivoista sekä ihastelemaan vanhojen karttojen yksityiskohtia ja oppimaan merkityksistä niiden takana.

Säätiön historiaa ja kokoelmia esittelevät ilmaiset virtuaalikierrokset järjestetään kerran kuussa torstaisin klo 14:30 – 15:15.

Seuraavat opastukset:

  • to 21.4.2022 klo 14:30 – 15:15
  • to 19.5.2022 klo 14:30 – 15:15

Opastuksen kesto on noin 45 min. Osallistuminen ei vaadi muuta kuin toimivan verkkoyhteyden sekä tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jonka kautta opastusta seurataan. Opastus toteutetaan Cisco Webex Meeting -sovelluksella, mutta voit osallistua myös nettiselaimella. Selaimista voit käyttää Firefoxia, Chromea ja Safaria. Microsoftin Edge- ja Explorer-selaimet eivät ole yhteensopivia.

Varaa paikkasi opastuskierrokselle osoitteesta: digimuseo.fi/john-nurmisen-saation-kokoelman-helmet

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin. Huomiothan että osallistujamäärä on rajattu ja ilmoittautuminen sulkeutuu 48 h ennen opastuksen alkua.

Voit myös varata ryhmällesi oman virtuaaliopastuksen ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse: opastukset (at) jnfoundation.fi

 

Digimuseo-kierroksella pääsee tutustumaan mm. vanhoihin karttoihin. Abraham Orteliuksen kartassa tuntemattoman ja kaukaisen Pohjolan muodot alkavat jo hahmottua oikeaan suuntaan. Kartografeilla oli tapana piirtää kartan tyhjät kohdat, kuten meret, täyteen mystisiä mereneläviä sekä kulkijoita. Atlantille Ortelius on sijoittanut Pohjolan näkin, joka soittaa viola de gambaa. Yksi erikoisimmista mielikuvitussaarista useissa kartoissa oli Frisland, jonka kuviteltiin olevan Islannin lounaispuolella, ja jota merenkulkijat pitkään etsivät turhaan. Kuva: John Nurmisen Säätiön kokoelmat
Vega-alus

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu