09.04.2021

Diili-ohjelmassa myymättä jääneet kohteet huutokauppaan Itämeren hyväksi

John Nurmisen Säätiö järjestää Huutokaupat.comissa hyväntekeväisyyshuutokaupan. Myytävät kohteet jäivät yli Diili-ohjelman maanantaina 12.4. televisiossa esitettävästä jaksosta, jossa säätiö oli mukana. Kohteista saatavat tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Itämeren pelastamiseksi.

John Nurmisen Säätiön Itämeri-työhön kohdennetut hyväntekeväisyyshuutokaupat alkavat maanantaina 12.4. klo 22 ja ne kestävät sunnuntaihin 18.4. saakka. Kohteita on yhteensä noin 15 kappaletta.

John Nurmisen Säätiö oli mukana Diili-ohjelman jaksossa, jossa kilpailijat saivat tehtäväkseen kerätä varoja säätiölle myymällä eri tahojen heille lahjoittamia tuotteita. Osa tuotteista jäi ohjelmassa myymättä, joten niistä pyritään saamaan maksimaalinen tuotto hyvään tarkoitukseen huutokauppaamalla.

”Hyväntekeväisyyshuutokauppa on mainio tapa kierrättää tavara käyttöön ja samalla tehdä hyvää. Olemme valtavan otettuja siitä, että pääsimme mukaan Diili-ohjelmaan ja Huutokaupat.com-yhteistyöhön. Tämän yhteistyön kautta saamme jopa satoja tuhansia silmäpareja ja näkyvyyttä työllemme Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi”, kertoo John Nurmisen Säätiön varainhankintajohtaja Erkki Salo.

Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Sen monimuotoisuus on uhattuna ja ilmastonmuutos kiihdyttää sen ongelmista laajamittaisinta, rehevöitymistä. Itämerellä on paitsi ainutlaatuinen luonto ja ekosysteemi, myös kulttuuriperintö, joka on yhtä verevä ja monimuotoinen kuin sen historia ja asukkaat. Kulttuurin valtavirtaistuessa ja perimätiedon kadotessa vaarana on, että tuhansien vuosien hiljainen tieto, ymmärrys merestä, katoaa. John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Tuloksilla mitattuna säätiö on yksi Itämeren alueen vaikuttavimmista Itämeren suojelutoimijoista.

”Olemme käynnistäneet lähes 40 Puhdas Itämeri -hanketta, joista jo 30 on saatu valmiiksi. Hankkeissa vähennetään meren ravinnekuormitusta ja ympäristöriskejä. Pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista rehevöittävää fosforikuormaa on yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa onnistuttu pienentämään jopa 75 %”, Erkki Salo kertoo.

Vuoden 2021 aikana säätiö jatkaa nykyisiä ja aloittaa uusia Itämeren suojeluhankkeita vähentääkseen Itämeren rehevöitymistä ravinnekuormaa leikkaamalla. Painopisteenä on edelleen ulkoisen kuormituksen leikkaaminen. Kotimaisten maatalouden päästöjen vähentämisessä säätiö edistää eläintuotannon ravinteiden tasapainoista käyttöä, jota toteutetaan Lantakierrätyshankkeessa sekä Sustainable Biogas -hankkeessa. Koko Itämeren alueella maatalouden päästöihin pyritään vaikuttamaan Gypsum Initiative -hankkeen avulla. Itämeren sisäisen kuormituksen vähentämiseksi säätiö keskittyy ravinteiden kierrättämiseen merestä maalle markkinaehtoisesti hyödynnettävien biomassojen kautta Baltic Fish -hankkeessa ja Rannikkoruokohankkeessa.

Diilin jakso näytetään televisiossa maanantaina 12.4. klo 21.

Tutustu hyväntekeväisyyshuutokauppaan.

Tutustu John Nurmisen Säätiön kampanjasivuihin: www.johnnurmisensaatio.fi/diili

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. +358 (0)40 728 1859
erkki.salo (at) jnfoundation.fi

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.
www.johnnurmisensaatio.fi

Huutokaupat.com on Suomen suurin arvo-omaisuuden huutokauppapalvelu. Yritykset ja julkisen hallinnon toimijat huutokauppaavat palvelussa kaikkea arvo-omaisuutta noin 350 miljoonalla eurolla vuodessa.
www.huutokaupat.com

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu