24.05.2018

EuroChem ja John Nurmisen Säätiö jatkavat ympäristöyhteistyötä Suomenlahdella

Pietari, Venäjä, 24.5.2018

EuroChem, yksi maailman johtavista lannoitetuottajista, on solminut jatkosopimuksen John Nurmisen Säätiön kanssa. Sopimuksen mukaan osapuolet jatkavat yhteistyötä Laukaanjoen tilan parantamiseksi.

Sopimus koskee EuroChemin uudelle, Kingiseppissä sijaitsevalle Fosforitin tehtaan alueella sijaitsevalle ammoniakkilannoitetehtaalle rakennettavaa suljetun vesikierron järjestelmää. Kingisepp sijaitsee lähellä Viron rajaa Suomenlahteen ja Itämereen virtaavan Laukaanjoen rannalla.

”Olemme saavuttaneet hyviä tuloksia John Nurmisen Säätiön kanssa ja odotamme yhteistyön jatkumista”, sanoo EuroChemin toimitusjohtaja Igor Nechaev. ”Suljetun vedenkierron järjestelmä on viimeisintä teknologiaa ja avainasemassa prosesseissa, joilla pyrimme minimoimaan toimintamme vaikutuksen Itämereen.”

John Nurmisen Säätiö ja EuroChem aloittivat yhteistyön vuonna 2012 vähentääkseen Fosforitin lannoitetehtaalta Suomenlahteen Laukaanjoesta tulevia fosforipäästöjä. Padoista ja muista osista koostuva puhdistusjärjestelmä estää päästöt Fosforitin alueelta ja on vähentänyt vuosien 2011 ja 2017 välillä merkittävästi Laukaanjoesta Itämereen valuvaa fosforikuormaa. Riippumattomien asiantuntijoiden mukaan järjestelmän puhdistuskapasiteetti on riittävä kaikissa olosuhteissa ja käytetty veden puhdistusteknologia toimii hyvin.

Nyt, kuusi vuotta fosforinpuhdistusjärjestelmän käynnistymisen jälkeen, John Nurmisen Säätiön edustajat vierailivat Fosforitissa ja tutustuivat tehtaan fosforinpuhdistusjärjestelmän toimintaan.

“Fosforitin tehtaalla toteutettujen toimien vaikutus Suomenlahden veden laatuun varsinkin vesialueen itäosissa on ollut todella suuri”, kertoo John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari. ”Tutkimuslaitokset, mukaan lukien Suomen ympäristökeskus SYKE, vahvistavat että rehevöitymisen oireet, erityisesti haitallisten levien määrä, ovat vähentyneet ja samaan aikaan veden kirkkaus on lisääntynyt merkittävästi myös Suomen vesialueella. Positiivisella ympäristövaikutuksella mitattuna voidaan sanoa, että kyseessä on suurin Itämerellä koskaan toteutettu ympäristöhanke.”

EuroChem Group AG
EuroChem on maailman johtava typpi-, fosfori- ja kaliumkarbonaattilannoitteiden sekä tiettyjen teollisten ja kaivosteollisuuden tuotteiden valmistaja. EuroChem-konsernilla on mm. kaivostoimintaa, lannoitetuotantoa, logistiikka- sekä jakeluliiketoimintaa. EuroChem käynnisti kaliumkarbonaatin tuotannon Usolskin kaivoksellaan alkuvuodesta 2018 ja jatkaa toisen uuden tuotannon kehittämistä Venäjän VolgaKaliyssa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Zugissa, ja lisäksi sillä on toimipisteitä Euroopassa, Aasiassa ja IVY-maissa. Yrityksen palveluksessa on yli 26 000 henkilöä. www.eurochemgroup.com

John Nurmisen Säätiö
John Nurmisen Säätiön päämääränä on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, meren kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityislahjoituksin ja julkisella rahoituksella. www.johnnurmisensaatio.fi

Lisätietoja:

Marjukka Porvari
Johtaja, Puhdas Itämeri -hankkeet, John Nurmisen Säätiö
Puh. 041-549 1535
marjukka.porvari(at)jnfoundation.fi

Tuula Putkinen
Viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
Puh. 0400-907 809
tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi

Guy Dresser
Head of Communications, EuroChem Group AG
guy.dresser(at)eurochemgroup.com

Vladimir Torin
Head of Public Relations, MCC EuroChem
vladimir.torin(at)eurochemgroup.com

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu