24.04.2019

Euroopan yhteinen Itämeri – miten EU:ssa suojellaan Itämerta

Miten pienen Suomen euroedustaja voi vaikuttaa Itämeren pelastamiseen EU:sta käsin? Miten Itämerta suojellaan sen valuma-alueen maissa? Onko EU-direktiivistä loputtoman pitkä matka parempaan Itämeren tilaan?

Tervetuloa John Nurmisen Säätiön Itämeri-tilaisuuteen kuulemaan, miltä Itämeri näyttää Euroopan unionista käsin!

Keskustelussa kuljemme läpi Itämeren valuma-alueen ja kuulemme Itämeren suojelun merkittävimmistä saavutuksista. Luomme katsauksen siihen, mitä Itämeren maissa on jo saatu aikaan EU:n myötä ja toisaalta mitä kaikkea on saavutettu alueellisilla ja kansallisilla toimilla. Asiantuntijaraatimme nostaa käsittelyyn konkreettisia ja ymmärrettäviä esimerkkejä EU:n yhteyksistä Itämeren pelastamiseen muun muassa maatalouden, yhdyskuntajätevesien ja teollisten päästöjen tavoite- ja direktiiviviidakosta.

Tilaisuuden avaa John Nurmisen Säätiön asiamies, FT Annamari Arrakoski-Engardt. Tämän jälkeen käynnistyy keskustelu, jossa eurovaaliehdokkaat ja asiantuntijat pohtivat Itämeren asemaa EU:ssa. Toimitusjohtaja, tietokirjailija Unna Lehtipuun kuljettamassa paneelikeskustelussa ovat mukana eurovaaliehdokkaat Sirpa Pietikäinen (Kokoomus), Ville Niinistö (Vihreät), Pekka Shemeikka (SDP), Silvia Modig (Vasemmistoliitto), Jouni Kemppainen (Keskusta, sit.), Laura Korpinen (Perussuomalaiset) sekä Martin Norrgård (RKP).

Keskustelua ovat mukana arvioimassa Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen, ulkoministeriön Itämeri-lähettiläs Helena Tuuri ja John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari.

Tilaisuuden viimeiset puoli tuntia on varattu yleisökysymyksille. Keskustelua voi seurata myös verkkolähetyksenä John Nurmisen Säätiön vaalisivuilla tai sosiaalisen median kanavissa.

Mitä                   ”Euroopan yhteinen Itämeri – miten EU:ssa suojellaan Itämerta” -paneeli
Aika                   Tiistai 7.5.2019 klo 16–18
Paikka               Sanomatalon Mediatori, Töölönlahdenkatu 2, Helsinki
Osallistu           Ilmoittaudu 3.5. mennessä täällä
Keskustele       #itämerivaalit

Tarjoamme sadalle ensimmäiselle kahvin/teen sekä pienen suolapalan.

Pyydämme sitovia ilmoittautumisia viimeistään perjantaina 3.5. mennessä. Ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja:

Tuula Putkinen
viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi
Puh. 0400-907 809

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu