16.01.2017

HAEMME SOPIMUSKALASTAJIA VUODELLE 2017

John Nurmisen Säätiö hakee Saaristomeren Lähikalahankkeeseen sopimuskalastajia vuodelle 2017.
Haku avautuu ma 16.1.2017 ja sulkeutuu pe 10.2.2017.

Kalastajahakuun voivat osallistua kaikki Saaristomeren alueen rekisteröityneet ammattikalastajat. Saman alueen kalastajat voivat myös tehdä ryhmänä yhteisen hakemuksen. Hankkeeseen voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa tulee kuitenkin selvästi eritellä hankkeen valintakriteereissä mainitut tiedot. Hakemuksessa tulee lisäksi esittää arvio keskimääräisestä saaliista, jonka kalastaja/kalastajaryhmä voisi vuoden 2017 aikana hankkeelle kalastaa. Vuoden 2017 kokonaistavoite hankkeessa on 150-200 000kg särkikalaa, erityisesti lahnaa (>500g) ja särkeä (>70g), jota tulisi olla noin 70% keskimääräisestä saaliista.

Säätiö voi tarvittaessa pyytää tarkentamaan hakemuksessa annettuja tietoja. Hankkeen valintakriteereissä mainittujen tietojen osalta puutteellisia hakemuksia ei voida valinnassa ottaa huomioon. Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakemuksia ei määräaikaan mennessä saada, Säätiö pidättää oikeuden avata haku uudestaan tai olla valitsematta lainkaan kalastajia hankkeeseen vuonna 2017. Vuodelle 2017 hankkeeseen voidaan valita 5-10 kalastajaa.

Hakemukset toimitetaan kirjallisena John Nurmisen Säätiöön:

Sähköpostitse: miina.maki (at) jnfoundation.fi otsikolla SAARISTOMEREN LÄHIKALAHANKE

Postitse:

HAKEMUS – SAARISTOMEREN LÄHIKALAHANKE

Projektipäällikkö Miina Mäki
John Nurmisen Säätiö
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

Kalastajien valinnassa otetaan huomioon seuraavat valintakriteerit:

  1. Kokemus särkikalan rysäpyynnistä
  2. Elintarvikekäyttöön (massattavaksi) sopivan kalan osuus särkikalasaaliista ja kertasaaliin koko
  3. Pyydysten sijoittelu: rysäpaikat, kalastusoikeudet ja luvat (toimitettava karttaliite, jossa rysäpaikat merkattuina, sekä sijaintien gps-koordinaatit jos mahdollista)
  4. Kalastajan mahdollisuudet toimittaa saaliit jatkokäsittelyn kannalta sopivaan satamaan, josta ostaja voi noutaa saaliin (kalastaja sopii ostajan kanssa noutopaikoista itse)
  5. Osallistuminen hankkeeseen aikaisempina vuosina

Tutustu kalastuksen sääntöihin ja ehtoihin:
JNS_Lähikalahanke_Kalastajahaku 2017

Lue lisää lähikalahankkeesta.

Lähikalahanke on myös mukana yhtenä pilottina NutriTrade-hankkeessa, jota osarahoittaa EU Interreg Central Baltic -ohjelma (2015 – 2018). NutriTrade-hankkeessa luodaan järjestelmä Itämeren alueen vapaaehtoiselle ravinnevähennystoimien tarjoamiselle ja rahoittamiselle. NutriTrade on EU:n Itämeristrategian lippulaivahanke, ja sitä johtaa John Nurmisen Säätiö. 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu