15.06.2018

Helsinki International Horse Show tukemaan Puhdas Itämeri -työtä

Helsinki Horse Show ja John Nurmisen Säätiö ovat allekirjoittaneet sopimuksen Itämeri-yhteistyöstä. Horse Show toimii edelläkävijänä ympäristöystävällisenä ratsastustapahtumana. Vuoden 2018 Horse Show vähentää merkittävästi tapahtuman aiheuttamia haitallisia ympäristövaikutuksia. Helsingin Jäähallin sähkö ja lämpö on esimerkiksi tuotettu sataprosenttisesti hevosenlannalla.

Tapahtumaa viedään kohti puhtaampaa tulevaisuutta yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Horse Show haastaa sekä kilpailevat tapahtumat, Horse Show’n yleisön, että hevosihmiset ajattelemaan miten pienillä teoilla vaikutetaan suuriin ympäristökysymyksiin.

”Olemme pitkään hakeneet mielekkäitä ympäristöhankkeita, joihin yhdistää Helsinki Horse Show. John Nurmisen Säätiön myötä avautui hieno mahdollisuus. Hevosurheilu kuormittaa ympäristöä ja täten myös Itämerta. Haluamme osaltamme myötävaikuttaa puhtaamman Itämeren hyväksi. Horse Show osallistuu elokuussa RunFest -tapahtumaan ja lahjoittaa siitä kertyneet maksut John Nurmisen Säätiölle. Lisäksi Horse Show -lipun ostaja voi 19.6. alkaen lisätä lippuhintaan vapaaehtoisen Puhdas Itämeri -lahjoituksen”, Helsinki Horse Show’n tapahtumajohtaja Tom Gordin kertoo.

Horse Show toivoo lisäävänsä ympäristötietoisuutta ja pyrkii luomaan pysyviä toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää koko ratsastusyhteisössä.

”Olemme kiitollisia siitä, että Horse Show liittyi mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin. Voimme tämän yhteistyön avulla levittää tärkeää sanomaa Itämeren suojelusta ja meren tilasta entistä laajemmalle yleisölle. Vaikka Itämeren suojelutyö on suurten mittaluokkien toimintaa, myös yksittäisellä kansalaisella on mahdollisuuksia vaikuttaa meren tilaan erilaisilla arjen valinnoilla”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt toteaa.

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
+358 (0)40 728 1859
erkki.salo(at)jnfoundation.fi

Tom Gordin
Tapahtumajohtaja, Helsinki International Horse Show
tom.gordin(at)helsinkihorseshow.fi

Kuinka monta ämpärillistä levää tuotat Itämereen vuodessa – testaa Itämeri-laskurilla: www.johnnurmisensaatio.fi/itamerilaskuri


Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu