29.10.2018

Jo toista painosta myydään – Rauli Virtasen Riosta Rotterdamiin -kirjan suosio ilahduttaa John Nurmisen Säätiössä

Arvailtu ja ennustettu, nyt todeksi näytetty: merimiesten elämä ja siihen liittyvä satamaromantiikka kiinnostaa suomalaisia! John Nurmisen Säätiön syksyn uutuuskirjan Riosta Rotterdamiin kysyntä ylitti odotukset, ja ensimmäinen painos myytiin ennätysajassa loppuun. Myös median vastaanotto on ollut myönteinen, ja arvostelukappaleita pyydettiin lehtien toimituksiin vilkkaasti heti kirjatiedotteen julkaisun jälkeen.

Kuva: Rauli Virtanen Helsingin kirjamessuilla Riosta Rotterdamiiin -kirjassakin esiintyvän “laivapoika” Mirja Sorosen kanssa.

Turun Sanomissa, Aamulehdessä ja Keskipohjanmaassa ilmestyneen Simo-Pekka Virkkulan ansiokkaasti laatiman jutun vauhdikas aloitus tavoittaa jotain olennaista Rauli Virtasen tuoreen Riosta Rotterdamiin – Suomalaisten merimiesten satamareissuja hengestä: ”Istumaan, istumaan! Ihan on juuri sinua varten, parahin lukija, pidetty yhtä tuolia vapaana. Haluatko kuulla miehestä, joka otti hirttotuomion yhden dollarin tähden? Vai kaverista, joka pestautui kansipojaksi ja päätyi turkismiljonääriksi?”

Rauli Virtanen signeerasi kirjoja säätiön osastolla Helsingin kirjamessuilla.

Merimiestarinoiden tallentamien yksiin kirjoihin ja kansiin on todellinen kulttuuriteko. Kyseessä on pala suomalaista kulttuurihistoriaa, jota keräiltiin monista lähteistä.

”Virtanen on kahlannut moniaat arkistot, lukenut ammoin painetut tekstit, haastatellut harmaapäiset merikarhut ja elämää nähneet merimiespapit. Koossa on mahtava määrä dokumentoituja seiloritarinoita aina 1800-luvulta lähtien. Suojatkaa pyhävaatteenne. Virtasen kirjassa roiskuvat miehiset nesteet – hiki, veri, Karibian rommi ja suolainen merivesi.”
Simo Pekka Virkkula, Keskipohjanmaa/Turun Sanomat/Aamulehti

John Nurmisen Säätiön Annamari Arrakoski-Engardt on vetänyt säätiön omintakeista ja kunnianhimoista kustannustoimintaa jo yli neljän vuoden ajan.  Muun muassa Tammella, saksalaisissa kustantamoissa ja Akateemisen kirjakaupan johdossa toiminut kustannusalan ammattilainen näkee pienimuotoisen toiminnan haasteet mutta myös valopilkut: säätiön uskolliset säätiön fanit, jotka vuosi toisensa jälkeen innostuvat kirjojen teemoista.

”Haluamme julkaista tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi. Johtoajatuksenamme julkaisutoiminnassamme on tehdä laatukirjoja merta rakastavalle yleisölle. Kerromme meren tarinoita, ja sehän on ehtymätön aarrearkku. Syksyn merimiesaiheiset kirjat ovat tästä loistoesimerkki. Meri on niin monessa mukana: kirjojemme aihealueet vaihtelevat purjehduksen historiasta meriseikkailuihin ja karttahistoriaan. Itämerellä on suuri rooli Euroopan ja sitä kautta maailman historiassa, ja meren kautta kaukomaatkin ovat tulleet meille suomalaisille tutuiksi.”

Yllättikö kirjan suosio sinut, Annamari Arrakoski-Engardt?
Meillä kirjan painokset ovat suhteellisen pieniä. Otimme Raulin kirjasta varovaisen 2 000 kappaleen painoksen, emmekä osanneet arvata, että jo seuraavassa kuussa oli tilattava lisää kirjoja. Tietenkin toivoimme uusintapainosta, mutta sen tilaaminen niin nopeasti oli ihana yllätys!

Mitä kirjoja säätiön tuutista on seuraavaksi tulossa?
Seuraavaksi julkaisuputkessa ovat mm. kirja merihirviöistä sekä pinnan alta, vedenalaisesta maailmasta. Uskomme, että näihin teoksiin kootut – upeasti kuvitetut – tarinat tuovat taas jotain ennen lukematonta yleisön ulottuville!

Alla linkkejä juttuihin.

Haastattelu Ylen Aamu-TV:ssä 21.9.2018

https://areena.yle.fi/1-50008070

Keskipohjanmaa (Sama juttu myös TS ja Aamulehti + muut):
https://www.kp24.fi/lehti/keskipohjanmaa/552208/suomalainen-paloittelumurhaaja-valtti-taparasti-sahkotuolin-amerikassa-ja-paatyi-elakkeelle-korsoon

YLE: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/21/rauli-virtanen-teinko-elamantyoni-turhaan

Mepa: https://www.mepa.fi/fin/alku/article-49435-65231-riosta-rotterdamiin-merimiesjuttuja

Kymen Sanomat: https://kymensanomat.fi/uutiset/kulttuuri-ja-viihde/948a997d-3dc8-4e60-808c-b692b468148d

Vene-lehti: https://venelehti.fi/riosta-rotterdamiin/

Sisuradio: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=5055&artikel=7042783

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu