12.01.2018

John Nurmisen Säätiö haastaa Vene 18 Båt -näytteilleasettajat pelastamaan Itämeren

Vene 18 Båt -messujen yhtenä pääteemana on tänä vuonna Puhdas Itämeri ja Itämeren suojelu nouseekin näkyvästi esille messujen ohjelmassa ja osastoilla. John Nurmisen Säätiö ja venemessut haastavat kaikki messujen näytteilleasettajat mukaan Itämeren pelastustalkoisiin leikkimieleisellä kisalla, johon myös messuvieraat voivat antaa oman panoksensa.

Rehevöityminen on yksi Itämeren vakavimmista ongelmista. Rehevöitymisen seurauksena vedet samenevat, kuolleiden merenpohjien alueet lisääntyvät ja sinileväkukinnat yleistyvät. Sinileväkukintojen syntymisen kannalta erityisesti fosforikuormituksen vähentäminen on avainasemassa. Mitä enemmän meressä on liukoista fosforia, sitä enemmän sinilevillä riittää ravintoa. Jotta rehevöitymistä voitaisiin vähentää, on suojelutoimien toteuttaminen koko Itämeren alueella välttämätöntä.

Ilmastotekijöihin ja sisäiseen ravinnekiertoon emme voi vaikuttaa, joten voimme nopeimmin parantaa meren tilaa minimoimalla mereen tulevan ulkoisen kuormituksen. Käytännössä tämä tarkoittaa parempaa jätevesien puhdistusta ja teollisuuden päästöjen pienentämistä. Myös maatalouden valumien vähentämiseksi etsitään aktiivisesti tehokkaita keinoja.

Venemessujen näytteilleasettajat voivat nyt antaa oman panoksensa Itämeren pelastustalkoisiin tarttumalla Puhdas Itämeri -haasteeseen, jossa kisataan leikkimielisesti aktiivisimman Itämeri-lahjoittajan tittelistä. Näytteilleasettajat kisaavat Puhdas Itämeri -verkkoalustalle perustamansa tiimin nimissä. Näytteilleasettajat lahjoittavat Itämeren suojeluun vapaavalintaisen lähtöpotin, jonka jälkeen he voivat haastaa sidosryhmänsä ja asiakkaansa mukaan kasvattamaan tiimin yhteistä pottia. Kuka tahansa voi siis antaa oman panoksensa Puhdas Itämeri -haasteeseen! Kaikki haasteen lahjoitukset kohdennetaan John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -työhön.

Vene 18 Båt -messut järjestetään 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.
John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -kahvila (pääkäytävän varrella) on auki messujen aukioloaikoina.
www.vene.messukeskus.com #venemessut #puhdasitämeri

Lisätietoja:

Oona Lavonsalo
Tiedottaja
John Nurmisen Säätiö
oona.lavonsalo(at)jnfoundation.fi
+358 (0)50 434 4879

Haluatko lahjoittaa Puhdas Itämeri -haasteen tiimille?

Tule mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin ja osoita veneilyalan yrityksille, että suojelutoiminnalla on merkitystä! Jo 10 euron lahjoituksella autat John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita poistamaan merestä 50 kg levää. Löydät lahjoitusohjeet täältä.

Ensimmäiset näytteilleasettajat ovat jo tarttuneet haasteeseen!

Puhdas Itämeri -haastetiimit:
(Lista päivittyy haasteen päättymiseen, 17.2. asti)

Näytteilleasettaja, näin tartut Puhdas Itämeri -haasteeseen!

Jokaiselle näytteilleasettajalle perustetaan organisaation nimeä kantava tiimi Puhdas Itämeri -alustalle. Organisaatio lahjoittaa Itämeren suojeluun vapaavalintaisen lähtöpotin (min. 10 e), jonka jälkeen se voi haastaa sidosryhmänsä ja asiakkaansa mukaan kasvattamaan tiimin yhteistä pottia. Omaa tiimiä ja haastetta on helppo jakaa sähköisen linkin avulla esimerkiksi some-kanavissa. Lisäksi jokainen haasteeseen vastannut organisaatio saa messupisteelleen Mukana Itämeren pelastusjoukoissa -kyltin sekä kilpailuaiheista materiaalia käytettäväksi verkkoviestinnässä.

Mikäli tiimin yhteispotti on tarpeeksi suuri, se näkyy varainkeruualustan Top 10 lahjoittajat -listauksessa. Kaikista haasteeseen osallistuvista näytteilleasettajista viestitään, vaikka organisaation tiimi ei sijoittuisikaan Top 10 -listaukseen. Suurimman potin kerännyt näytteilleasettaja julkistetaan venemessulauantaina 17.2. osana Puhdas Itämeri -venemessuohjelmaa.

Haasteen voittaja eli suurimman lahjoituspotin kerääjä saa kiitokseksi päivä- tai iltapurjehduksen legendaarisella s/y Belmontilla, jolla Hjallis Harkimo yksinpurjehti maapallon ympäri!

Haluatko mukaan Puhdas Itämeri -haasteeseen tai lisätietoja Vene 18 Båt -messuista ja muista yhteistyömahdollisuuksista? Lähetä vapaamuotoinen yhteydenotto osoitteeseen oona.lavonsalo(at)jnfoundation.fi.

Jokainen haasteeseen vastannut organisaatio saa messupisteelleen Mukana Itämeren pelastusjoukoissa -kyltin sekä kilpailuaiheista materiaalia käytettäväksi verkkoviestinnässä.

 

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu