22.10.2014

John Nurmisen Säätiö Helsingin Kirjamessuilla: esittelyssä uutuusteokset Itämeren merellisistä innovaatioista ja ranskalaisen retkikunnan Lapin-tutkimusmatkasta

Messutiedote 21.10.2014
Kirjamessut14_netti_etusivu_su

Helsingin Kirjamessuilla 23.10. – 26.10.2014 voi tutustua säätiön syksyn uutuuskirjoihin ja muihin merellisiin tietokirjoihin. Säätiön osastolla on myös esillä kirjoihin liittyvää rekvisiittaa, muun muassa Itämeren alueen karttoja, pienoismalli, grafiikkaa sekä meriantiikkia.

Säätiö on julkaissut tänä vuonna kolme kirjaa, joista ensimmäisenä ilmestyi toukokuussa maailmanympäripurjehtija Eero Lehtisen esikoisteos Pakko Purjehtia. Teos oli ensimmäinen säätiön julkaisema muistelmateos – ja samoin ensimmäinen purjehduksen lähihistoriasta kertova teos. Teoksen kirjoittaja ja maailmanympäripurjehtija, sekä mm. Ylen kommentaattorina ja suomalaisen purjehduksen taustavaikuttajana toimiva Eero Lehtinen on tavattavissa säätiön osastolla torstaina 23.10. klo 12 – 13 välisenä aikana.

Syksyn uutuusteoksessa Pohjolan Atlantis historian dosentti Mikko Huhtamies kuvaa Itämeren merellisen historian mullistavia innovaatioita, utopioita ja unohtuneita suunnitelmia. Teoksessa käsitellään muun muassa Kaunissaaren (Fagerö) utopia ja Viaporin linnoituksen suurtyömaan jännittävät vaiheet. Kirjailija Mikko Huhtamies on tavattavissa säätiön osastolla perjantaina 24.10.

Syksyn toisessa uutuusteoksessa Ranskan viimeisen kuninkaan retkikunta – La Recherche Lapissa arvovaltainen kirjoittajajoukko valaisee ranskalaisen retkikunnan vaiheita 1800-luvun Suomessa. Harva tietää, että Ranska oli jo 1700-luvulla kiinnostunut pohjoisista alueista tai että Ranskan tuleva kuningas oli jättänyt nuoruudenretkillään Lappiin jälkeläisen.

Teoksen kirjoittajina ovat retkikunnan ja sen vaikutusten asiantuntijat Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines -yliopiston professori Jan Borm; kulttuurihistorioitsija ja tietokirjailija, dosentti Osmo Pekonen, professori Matti Klinge; Lapin yliopiston pohjoisen etnografian professori ja Helsingin yliopiston uskontotieteen perustaja, emeritusprofessori Juha Pentikäinen ja toimituspäällikkö Märtha Norrback. Kirjailijat ovat Anna Kortelaisen haastateltavana Helsingin kirjamessuilla perjantaina 24.10.2014 klo 14.00 – 14.30 Eino Leino -lavalla.

Kirjoja voi ostaa messuhinnoin säätiön osastolta 6e120. Lisäksi säätiön verkkokaupasta jnshop.fi saa säätiön kirjoista 20 % alennuksen messujen ajan – messukoodi JNSMESSU.

John Nurmisen Säätiön on perustettu vuonna 1992 Juha Nurmisen aloitteesta vaalimaan suomalaisen merenkulun ja merihistorian kulttuuriperintöä. Säätiön tarkoitus on avata ja tehdä tutuksi Itämeren merkittävää kulttuuriperintöä paitsi asiantuntijoille myös suurelle yleisölle. John Nurmisen Säätiö toimii myös Itämeren suojelemiseksi www.puhdasitameri.fi.

Lisätietoja                                                                                          

Maria Grönroos
Julkaisu- ja kokoelmavastaava Puh. 050 545 0481
sähköposti: etunimi.sukunimi@jnfoundation.fi
www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu