24.01.2019

John Nurmisen Säätiö virittää Itämeri-vaalikeskustelun Helsingin Musiikkitaloon

Viime vuoden hellekesä rikkoi ennätyksiä Itämeren levätilanteen suhteen. Sinileväkukinnat piinasivat suurta osaa rannikkoalueestamme, ja monet meren ystävän rakkaat uimarannat olivat sinilevän peitossa. Miksi meri kärsii, vaikka niin paljon on jo tehty sen hyväksi?

John Nurmisen Säätiö järjestää Musiikkitalossa 6. helmikuuta klo 15.00 –16.30 Itämeri-aiheisen vaalikeskustelun, jossa on mukana Itämeri-asiantuntijoita sekä eri puolueiden edustajia Ympäristövaliokunnasta.

Haemme vastauksia kysymyksiin: Miten kansanedustajat voivat päätöksillään ja toiminnallaan vaikuttaa Itämeren tilaan? Mihin ympäristö- ja vesiensuojelueurot pitäisi kohdentaa? Ratkaiseeko raha, vai täytyykö lakeja ja hallintoa muuttaa?

Mukana keskustelemassa ovat Ympäristövaliokunnan pj. Satu Hassi (Vihr.), varapj. Silvia Modig (Vas.), sekä jäsenet Sari Multala (Kok.), Hanna Kosonen (Kesk.) ja Anders Adlercreutz (RKP) sekä kansanedustaja Ville Skinnari (SDP).

Kuulemme kansanedustajien näkemyksiä siitä, miten korkea Suomen kunnianhimon tason pitäisi olla Itämeri-kysymyksissä. Keskustelemme eri keinoista ja niiden priorisoinnista. Itämeri-asiantuntijoilta kuulemme, voiko ilmastonmuutoksen ja rehevöitymisen vastaisen taistelun yhdistää. Entä mitkä arjen teot tai tekemättä jättämiset vaikuttavat Itämereen eniten? Yleisö voi esittää omia kysymyksiään kansanedustajille Twitterissä tunnisteella #itämerivaalit.

Mukana keskustelussa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin ovat myös erikoistutkijat Seppo Knuuttila (SYKE) ja Antti Iho (Luke) sekä Ilmastopaneelin puheenjohtaja, Helsingin yliopiston professori Markku Ollikainen ja meriympäristöpolitiikan asiantuntija, ympäristöneuvos Maria Laamanen ympäristöministeriöstä. Paneelikeskustelun lomassa kuulemme puheenvuoroja yhteiskunnallisilta vaikuttajilta, muun muassa presidentti Tarja Haloselta.

Säätiön näkemyksiä esittävät John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt ja Puhdas Itämeri -hankkeista vastaava johtaja Marjukka Porvari. Tilaisuuden juontajana toimii Baba Lybeck.

Vaalikeskustelua voi seurata verkkolähetyksenä myös säätiön kotisivuilla www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019 tai YouTube-kanavalla John Nurmisen Säätiö.

Tilaisuuteen on pakollinen ja sitova ennakkoilmoittautuminen rajatun tilan takia. Ilmoittaudu John Nurmisen Säätiön Itämeri-vaalikeskusteluun 4.2.2019 mennessä <tästä>. Palkitsemme 20 ensimmäistä tilaisuuteen saapujaa Vene 19 Båt -messulipulla.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää kysymyksiä kansanedustajille. Palkitsemme kymmenen parhaan ennakkokysymyksen lähettäjää kirjapalkinnolla. Palkinto lähetetään postissa, joten muistathan jättää yhteystietosi.

Aiheeseen voi jo sukeltaa etukäteen osoitteessa www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019. Voit myös testata oman Itämeri-tietämyksesi John Nurmisen Säätiön Itämeri-vaalitestillä. Saat samalla hyviä vinkkejä siitä, millaisia ympäristöarvoja ja vaalilupauksia sinun kannattaa vaatia omalta eduskuntaehdokkaaltasi.

Mitä 
Itämeri-aiheinen vaalikeskustelu
Missä       
Mannerheimintie 13 A, Helsinki, Musiikkitalon Terassilämpiö, kerros 4.
Terassilämpiö sijaitsee Parvilämpiön vieressä.
Milloin     
6.2.2019 klo 15.00 – 16.30 Striimaus käynnistyy klo 15.30, joten pyydämme yleisöä saapumaan paikalle hyvissä ajoin.
Ilmoittautuminen
4.2.2019 mennessä täällä

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja:

Tuula Putkinen
viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi
Puh. 0400-907 809

www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019
www.johnnurmisensaatio.fi/vaalit2019/teemat

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla.
www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu