Journey to the land of the sea

Tervetuloa matkalle meren maahan!

Matka meren maahan vie sinut elämysmatkalle Saaristomerelle, jonka tuhannet saaret ja moni-ilmeinen kulttuuriperintö ovat maailman ainutlaatuisimpia. Virtuaalikokemus sukeltaa saariston ytimeen, täysin omanlaiseensa kulttuuri- ja elinympäristöön, joka on haavoittuvainen, arvokas, sitkeä, ikiaikainen, kaunis ja osin katoava.

 

“Pidin erityisesti siitä, että pääsin itse hyppäämään maisemaan sisälle.”

 

VR-kokemuksessa kertojaääni johdattaa sinut Turunmaan saaristoon vaihtuvien 360°-videokuvien avulla. VR-lasien avulla pääset hyppäämään sisälle maisemaan ja kokemaan aaltojen pauhun, jyrkät kalliot ja laiduntavat lampaat. Kuulet Turunmaan saariston ainutlaatuisesta luonnosta, saaristomeren tilasta, kansanperinnetarinoita jatulintarhoja rakentaneista jättiläisistä, sekä siitä miten ihmiset ovat sopeutuneet saariston ainutlaatuisen luonnon vaativiin olosuhteisiin.

Tutustu VR-kokemuksen kuvamateriaaliin

Lataa ilmaiseksi

VR-kokemus on vaikuttavin Oculus Quest 2- tai Oculus Go -virtuaalilaseilla katsottuna. Jos et omista VR-laseja, pääset tutustumaan kokemukseen digimuseon kautta: https://digimuseo.fi/nayttelyt/matka-meren-maahan/

VR-kokemus on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Lainaa virtuaalikokemus


Matka meren maahan -virtuaalikokemus sekä Oculus Go -virtuaalilasit ovat lainattavissa maksutta yritysten, museoiden ja muiden organisaatioiden käyttöön. Lainauksesta tai kokemuksen julkisestä esittämisestä voi tiedustella John Nurmisen Säätiön kulttuurituottajalta Elina Tuomarilalta joko puhelimitse +358 50 543 0951 tai sähköpostitse elina.tuomarila (at) jnfoundation.fi.

Merikulttuuri esille innovatiivisesti

Matka meren maahan -virtuaalikokemus toteutettiin osana Meren maa -monimediahanketta, jonka tarkoituksena on lisätä tietoutta saariston ainutlaatuisuudesta ja elävästä kulttuurista, sekä meren ja sen ekosysteemin haavoittuvuudesta. Hanke pohjautuu John Nurmisen Säätiön kustantamaan Meren maa – Havets land -kuvateokseen, jonka sisältöä syvennetään hankkeessa monimediaisten näyttelyiden, työpajoja ja retkien avulla. VR-kokemuksen kerronnassa on mukailtu John Björkmanin ja Jari Hännisen tekstejä, sekä Li Näsen toimittamaa kulttuurihistoriallista materiaalia. VR-kokemuksen on toteuttanut Verge Media Oy.

Meren maa -monimediahanke on saanut rahoitusta Weisell-säätiöltä.

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu