26.02.2019

Jukka Anteroinen nimitetty John Nurmisen Säätiön hallitukseen

John Nurmisen Säätiön hallitukseen on tänään vuosikokouksessa nimitetty uutena jäsenenä kommodori, ST Jukka Anteroinen. Jukka Anteroinen toimii tällä hetkellä Puolustusvoimain komentajan erityisavustajana. Hän siirtyy Rannikkolaivaston komentajaksi huhtikuusta 2019 lähtien.

Jukka Anteroinen on aiemmin toiminut mm. Puolustusvoimain operaatiokeskuksen päällikkönä ja kehittämisalan johtajana Pääesikunnan tutkimus- ja kehittämissektorilla. Meriupseeriksi hän valmistui vuonna 1992. Jukka Anteroinen väitteli sotatieteiden tohtoriksi Maanpuolustus-korkeakoulussa vuonna 2013. Hänen harrastuksiinsa kuuluu mm. merisotahistoria.

John Nurmisen Säätiön hallituksen jäsenet Veli Sundbäck ja Pertti Torstila jättivät säätiön vuoden 2018 lopussa. Veli Sundbäck palveli säätiön hallituksessa vuodesta 2009 ja Pertti Torstila vuodesta 2014.

Hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen kiittää molempia hallituksen jättäviä jäseniä heidän arvokkaasta työstään säätiön hyväksi: ”Veli Sundbäckin rooli säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden edistämisessä on ollut merkittävä, ja hän oli aktiivisesti mukana myös operatiivisessa kenttätyössä. Sundbäckin panos esimerkiksi Suomenlahtea kuormittaneen lannoitetehtaan päästöjen vähentämiseen johtavissa neuvotteluissa oli ratkaiseva. Pertti Torstila toi hienoa ulkopoliittista ja diplomaattista kokemusta säätiön toimintaan. Säätiö hyötyi suuresti hänen tarkkaavaisista huomioistaan ja suosituksistaan yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen liittyen.”

Hallituksessa jatkavat nykyisinä jäseninä KTT Eeva Ahdekivi, KTM Juho Lipsanen, merenkulkuneuvos Juha Nurminen (puheenjohtaja), OTK Kaisa Olkkonen, professori Markku Ollikainen, professori Per-Edvin Persson, OTK, VT, eMBA Marja-Leena Rinkineva ja OTK, ekonomi Hannu Syrjänen (varapuheenjohtaja).

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.
www.johnnurmisensaatio.fi  

Lisätietoja


FT Annamari Arrakoski-Engardt
Asiamies, John Nurmisen Säätiö
puh. 0400 477 878
annamari.arrakoski-engardt(at)jnfoundation.fi

Tuula Putkinen
Viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
puh. 0400 907 809
tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu