25.01.2016

Kartta etsii merenkulkijaa!

Onko sinulla hauskoja tarinoita, upeita kuvia tai kiinnostavaa asiantuntijatietoa mereltä? Tiedätkö missä on joskus ollut luotsin tupa, haluatko kertoa mökkirantasi historiasta? Tämä on kutsu! Lue lisää alta.

Loki-palvelu on nyt rakentunut osaavissa käsissä Tampereella vuoden alusta asti. Palvelun ideasta saatiin hiottua ihanan rikas ja silti yksinkertainen. Se perustuu kahdelle usein eri tavoin todennetulle oletukselle:

1) Suomen rannoilta, saarista ja aluksilta löytyy huomattava määrä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan lisää meriympäristöstään

2) Suomen rannoilta, saarista ja aluksilta löytyy huomattava määrä ihmisiä ja organisaatioita, joilla on valtavasti tietoa ja materiaalia meriympäristöstään ja halu jakaa sitä myös muille

Lokista tulee karttapohjainen verkkosivupalvelu, joka tarttuu tähän kysynnän ja tarjonnan yhtälöön luoden sille kohtaamispaikan. Palvelua on erityisen helppo ja mukava käyttää niin pöytäkoneella kuin mobiililaitteillakin. Käyttäjä näkee itseään lähellä olevat – tai mahdollisesti muulla lailla itselleen relevantit – lokimerkinnät, ja voi helposti lisätä kartalle myös omat merkintänsä. Merkintä voi olla tarina ja/tai kuva ja/tai video, ja se kiinnitetään kartan lisäksi myös aikakauteen, jolloin jokainen tiedonjyvä ja kuva kiinnittyy myös isompaan kuvaan ja saa kontekstin.

Sivuston ensimmäinen versio valmistuu maaliskuussa 2016, jolloin se on valmis vastaanottamaan, tallentamaan ja esittelemään ensimmäiset merelliset kuvat, videot, tarinat ja tiedonjyvät. Suurelle yleisölle palvelu lanseerataan ensimmäisten sisällönkeruu- ja kehityskierrosten jälkeen toukokuussa 2016 – mutta kukapa nyt niin pitkään haluaisi odottaa?!

Siispä nyt seuraa lämmin kutsu: tule mukaan täyttämään palvelu meren tarinoilla! Etsimme nyt palvelun ensimmäisiä käyttäjiä, innostunutta ja asiantuntevaa sisäpiiriä. Siis teitä joilla on omakohtainen kosketus ja sammumaton rakkaus mereen ja elämään sen äärellä.

Tule mukaan Loki-palvelun sisäpiiriin: lähetä sähköpostia John Nurmisen Säätiöön osoitteeseen anna.herlin@jnfoundation.fi, niin saat pian paluupostissa lisätietoja.

Ilmoittaudu mukaan nyt, älä vasta huomenna tai varsinkaan vasta kesällä. Väritetään yhdessä merellinen kulttuuriperintö kartalle!

 

Lokistories
Suunnitteluvaiheen kuvitusta tulevasta palvelusta. (Kaikki palaute otetaan kiitollisena vastaan!)
Lokistories
Suunnitteluvaiheen kuvitusta tulevasta palvelusta.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu