13.04.2022

17.5. Keskustelutilaisuus: Nautiluksesta Arandaan – suomalaisen merentutkimuksen tarina

Aika: Tiistai 17.5.2022 kello 17-18
Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, Helsinki). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.

Merentutkimuslaitos on ollut merkittävä toimija koko Itämeren alueella. Vaikka se lakkautettiin 2008, meren tutkimus jatkuu. Pitkäjänteisellä tutkimustiedolla on korostunut merkitys yrittäessämme ymmärtää esimerkiksi ilmastonmuutoksen vaikutuksia meriin.

John Nurmisen Säätiön kustantama Nautiluksesta Arandaan – suomalaisen merentutkimuksen tarina  kuvaa kiehtovaa merentutkimusta ja sen vaiheita yli sadan vuoden ajalta monipuolisesti ja ihmisläheisesti. Kiinnostavat tarinat, sattumukset ja valokuvat elävöittävät merentutkimuksen suurta tarinaa. Kirja kertoo, miten meren tutkimus ja tutkimusta tekevät organisaatiot ovat muuttuneet Ruotsin vallan aikaisesta valistuneisuuden ajasta läpi autonomian ajan, Suomen itsenäistymisen, sotien ja jälleenrakentamisen ajan EU-jäsenyyteen.

Merentutkimuksesta ja sen merkityksestä keskustelevat Merentutkimuslaitoksen viimeinen ylijohtaja, professori emerita Eeva-Liisa Poutanen ja meribiologian dosentti Juha-Markku Leppänen. Kirjan työryhmän muodostavat Eeva-Liisa Poutanen, Juha-Markku Leppänen ja Suomen Merentutkijat – Havsforskarna i Finland ry.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen kanssa.

Huomioithan, että Tiedekulmassa on rajallinen määrä istumapaikkoja. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Tiistai 17.5.2022 kello 17-18, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.

Kuva: Ilkka Lastumäki. Kolmas tutkimusalus Aranda.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu