24.05.2019

Kotimaan Energia lahjoittaa tänä vuonna yli 200 000 euroa John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille

Kun Kotimaan Energian asiakkaat ostavat vesi-, aurinko- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä, he ovat lisäpalvelun avulla mukana tukemassa John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita. Kotimaan Energia lahjoittaa vuosittain jokaisesta tehdystä Vihreä valinta- ja Aurinkoenergia-sopimuksesta  viisi euroa John Nurmisen Säätiön Itämeren suojeluhankkeisiin. Tänä vuonna varoja kertyi lahjoitettavaksi yhteensä yli 200 000 euroa. Lahjoitussummalla voidaan poistaa huimat yli 1 000 000 kiloa sinilevää Itämerestä*.

Kotimaan Energian Vihreä valinta -lisäarvopalvelu on hyvän energian lähde, jonka avulla asiakkaat ovat mukana Itämeri-talkoissa. Vihreään valintaan sisältyy 5 euron arvoinen vuosittainen lahjoitus John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Jo viiden euron lahjoituksella voidaan poistaa 25 kiloa sinilevää Itämerestä*.

“Rehevöitynyt Itämeri tarvitsee apuamme. Maalta tulevat ravinteet, kuten typpi ja fosfori, toimivat meressä lannoitteena, ja ruokkivat yksivuotisia leviä, jotka tukahduttavat alleen Itämeren elämää. Rehevöitymisen oireista näkyvimpiä ovat kesäiset sinileväkukinnat, joita meressä oleva fosfori ruokkii. Hankkeissamme pyritään vähentämään tätä merta rehevöittävää kuormitusta. Tavoitteenamme on pelastaa Itämeren elämälle tärkeät rakkolevämetsät, ja säilyttää Itämeren ainutlaatuinen luonto ja perintö myös tuleville sukupolville”, toteaa John Nurmisen Säätiön projektipäällikkö Miina Mäki.

Arjen mutkaton ekoteko

Kotimaan Energia haluaa toiminnallaan tukea uusiutuvan energian käyttöä ja kestävää kehitystä

“Vihreä valinta -lisäarvopalvelun kautta Kotimaan energian asiakkaat voivat halutessaan tukea Itämeren suojelutyötä. Yhteistyö on toiminut hienosti, ja tuonut Itämerelle monta uutta auttajaa. Yhteistyön avulla paitsi keräämme varoja Itämeren pelastushankkeisiimme, haluamme myös tehdä näkyväksi vastuullisesti tuotettuja uusiutuvia energiamuotoja”, kertoo John Nurmisen Säätiön varainhankintajohtaja Erkki Salo.

Vastuulliset valinnat ovat näkyvästi esillä Kotimaan Energian tuotevalikoimassa. Ne ovat keskeinen osa yhtiön liiketoimintaa.

“Asiakkaidemme kiinnostus ympäristöasioita kohtaan on kasvanut huomattavasti viime vuoden aikana ja se näkyy yhtiömme tilastoissa asti. Vihreä valinta -palvelu on kirkkaasti suosituin lisäarvotuotteemme. Olemme äärimmäisen iloisia tästä, sillä ekologiset arvot ovat olleet jo pitkään osa yrityksemme arvoja. Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon ja arkisen ekoteon tekemällä sähkösopimuksesta vihreän. Olemme valtavan ylpeitä asiakkaistamme ja erinomaisesta yhteistyöstä säätiön kanssa. Yhteistyö heijastuu myös henkilökuntaamme ja he ovat aina yhtä innoissaan kun säätiön edustajat vierailevat tiloissamme päivittämässä tuoreimmat kuulumiset kentältä”, iloitsee Kotimaan Energian liiketoimintajohtaja Tuomas Oksanen.

Vihreä Valinta -sähkössä käytetään energianlähteenä tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja norjalaista Guarantee of Origin -alkuperäsertifioitua vesivoimaa. Vesivoiman alkuperä voidaan jäljittää aina laitostasolle asti, millä myös varmistetaan, että vesivoima on tuotettu vaelluskalaystävällisissä tuotantolaitoksissa.

*Levämäärä on laskettu säätiön vuonna 2017 toteuttamien Puhdas Itämeri -hankkeiden tulosten perusteella.

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo (at) jnfoundation.fi
puh. +358 (0)40 7281859

Tuomas Oksanen
Liiketoimintajohtaja, Kotimaan Energia Oy
tuomas.oksanen (at) kotimaanenergia.fi

Vihreä valinta

Kotimaan Energia
Kotimaan Energia on maanlaajuisesti toimiva itsenäinen sähköyhtiö, joka tarjoaa sähköä kilpailukykyiseen hintaan. Kotimaan Energialta saa myös 100-prosenttisesti alkuperävarmennettua, uusiutuvaa energiaa, joka on yhdistelmä vesi-, tuuli- ja aurinkosähköä. Lisäksi teemme yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa, jonka tekee ansiokasta työtä Itämeren puhdistamiseksi.

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu