22.05.2017

Kotimaan Energian uusi Vihreä valinta -palvelu auttaa Itämerta konkreettisesti

Kotimaan Energia tuo valikoimaansa Vihreä valinta -lisäpalvelun, jonka valitsemalla kuluttajat saavat käyttöönsä 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä vesi-, aurinko- ja tuulivoiman muodossa. Samalla Kotimaan Energia lahjoittaa jokaisesta Vihreä valinta -sopimuksesta viisi euroa John Nurmisen Säätiön Itämeren suojeluhankkeisiin vuosittain.

– Rehevöityminen on Itämeren suurin ja näkyvin ympäristöongelma, ja se koskettaa meitä kaikkia. Jokainen ihminen voi vaikuttaa meren tilaan omilla valinnoillaan. Haluamme tukea uusiutuvan energian käyttöä ja kestävää kehitystä aktiivisesti. John Nurmisen Säätiö on meille loistava kumppani, sillä he tekevät erittäin konkreettista työtä Itämeren pelastamiseksi, kertoo Kotimaan Energian tuotepäällikkö Kiti Ryytty.

– Vastaavantyyppiset ympäristöarvoja tukevat lisäpalvelut on otettu konsernimme muissa yhtiöissä todella hyvin vastaan, joten halusimme tuoda ympäristötekoon perustuvan palvelukonseptin myös Suomen markkinalle.

John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet keskittyvät meren ravinnekuorman vähentämiseen tehokkaasti ja konkreettisesti.

– Itämeri on matala ja vähävetinen murtovesiallas, ja sellaisena erittäin haavoittuvainen. Sinileväkukintojen syntymisen kannalta erityisesti fosforikuormituksen vähentäminen on avainasemassa. Mitä enemmän meressä on liukoista fosforia, sitä enemmän sinilevillä riittää ravintoa. Työtä riittää vielä vuosikausiksi, mutta onneksi voimme myös iloita näkyvistä tuloksista.  Pelkästään Suomenlahden vuotuinen fosforikuorma on vähentynyt peräti 75 prosentilla viimeisen 10 vuoden aikana, kertoo varainhankintajohtaja Minna Korpela John Nurmisen Säätiöstä.

Aurinko- ja tuulivoimaa vesivoiman rinnalle

Vihreä valinta -lisäpalvelun myötä Kotimaan Energia panostaa vihreisiin sähkön tuotantomuotoihin myös tuomalla aurinko- ja tuulivoiman palettiinsa vesivoiman rinnalle. Vihreä Valinta -sähkössä käytetään energianlähteenä 50% aurinko- ja tuulivoimaa, ja 50% norjalaista alkuperäsertifioitua (Guarantee of Origin) vesivoimaa. Vesivoiman alkuperä voidaan jäljittää aina laitostasolle asti. Linkkiä Itämeren vaelluskaloille ongelmallisiin suomalaisiin vesivoimalaitoksiin ei siten ole. John Nurmisen Säätiölle on tärkeää, että Itämeren uhanalaiset lohi- ja taimenkannat säilytetään.

– Tutkimusten mukaan ihmisten kiinnostus vihreää sähköä kohtaan on jatkuvassa kasvussa. Aurinkovoima kiinnostaa uusiutuvan energian muodoista kaikista eniten, Ryytty kertoo sähkön tuotantotapoihin liittyvistä trendeistä.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

(Lisäys Vihreän Valinnan vesivoiman alkuperämaasta ja vaelluskaloista tehty 23.5.2017 klo 12.30)

Lisätiedot:

Kotimaan Energia, tuotepäällikkö Kiti Ryytty, kiti.ryytty(at)kotimaanenergia.fi

John Nurmisen Säätiö, varainhankintajohtaja Minna Korpela, puh. 040 508 6015, minna.korpela(at)jnfoundation.fi

Kotimaan Energia
Kotimaan Energia on osa norjalaista Hafslund-konsernia. Jo vuonna 1898 perustettu Hafslund on Norjan suurin verkkoyhtiö sekä merkittävä uusiutuvan energian tuottaja, jolla on yli miljoona asiakasta Pohjoismaissa. Hafslund-konserniin kuuluvat lisäksi mm. Norges Energi, Sveriges Energi sekä Göta Energi. www.kotimaanenergia.fi

John Nurmisen Säätiö
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen säätiön missio on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.
www.puhdasitameri.fi www.johnnurmisensaatio.fi

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu