15.01.2018

Lääkkeet pois Itämerestä! John Nurmisen Säätiö toimii Lääkkeetön Itämeri -kampanjan suojelijana

Lääkkeetön Itämeri -kampanja kannustaa laulaja Mira Luodin ja näyttelijä Tommi Korpelan johdolla kuluttajia viemään vanhat ja ylijääneet lääkkeensä apteekkeihin sen sijaan, että ne heitettäisiin viemäriin. Kampanja haastaa kaikki mukaan toimimaan puhtaamman Itämeren puolesta.

Reilu kymmenen vuotta sitten kotitalouksissa heitettiin noin 27 000 kg ylijääneitä ja vanhentuneita lääkkeitä lavuaariin ja vessanpönttöön.1 Viemäriin joutuneet lääkkeet kulkeutuvat jätevedenpuhdistamoihin, joita ei ole suunniteltu niitä poistamaan. Lääkejäte päätyy lopulta Itämereen ja muihin vesistöihin, jossa ne pikkuhiljaa vaikuttavat eliöihin.

”Meiltä kysytään usein, mitä minä voin tehdä Itämeren hyväksi. Vanhojen lääkkeiden vieminen apteekkiin on yksi erittäin hyvä keino vaikuttaa Itämeren tilaan. Tuemme mielellämme tätä tärkeää kampanjaa”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

Lääkkeetön Itämeri -kampanjaa vietetään 15.1.–15.2. Kampanja näkyy erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa julkaistaan lähes päivittäin uusia sisältöjä, muun muassa videoita ja kuvia. Kaikkia sisältöjä saa käyttää ja jakaa vapaasti.

www.laakkeetonitameri.fi
Facebook: Lääkkeetön Itämeri
Twitter: @Vieapteekkiin

Lisätietoja:

Annikka Koivu
viestintäkonsultti, Cocomms
puh. + 358 (0)50-5895780
annikka.koivu(at)cocomms.com

Annamari Arrakoski-Engardt
John Nurmisen Säätiön asiamies
puh. +358 (0)400 477 878
annamari.arrakoski-engardt(at)jnfoundation.fi

Kampanjan toteuttaa viestintätoimisto Cocomms ja sen ovat mahdollistaneet Helsingin kaupunki, HSY, Apteekkariliitto, Pihlajalinna, Tamro sekä lääkeyhtiöt MSD ja GSK. Kampanjan asiantuntijana toimii Suomen Ympäristökeskus SYKE ja suojelijana John Nurmisen Säätiö.

1Yliopiston Apteekin selvitys 2006

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu