02.12.2015

Lähikala ui turkulaisten lautasille

Arkea tarjoilee 11.12. ensimmäisen kerran Turun kouluravintoloissaan, päiväkodeissa sekä henkilöstöravintoloissaan lähinnä lahnasta valmistettuja lähikalapihvejä. Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloiden henkilöstöravintoloissa lähikalapihvejä nautitaan tammikuussa.

Ruokalistalla oleva lähikalapihvi on syntynyt osana John Nurmisen Säätiön Lähikalahanketta. Lähikalapihvin resepti on kehitetty Arkean tuotekehityksen ja Kalaliike S. Wallinin yhteistyönä. Hankkeessa on tällä hetkellä mukana viisi hankkeeseen valittua ammattikalastajaa Airiston ja Uudenkaupungin alueelta sekä Kala-Apu Oy, joka toimittaa massatun kalasaaliin Wallinille.

Hankkeen tavoitteena on kasvattaa kuluttajien tietoisuutta ruuan tuotannon ja vesistöjen suojelun välisestä yhteydestä ja nostaa kotimaisen luonnonkalan imagoa elintarvikkeena. Paikallisesti tuotetun kalan ottaminen suurtalouskeittiöiden valikoimaan, esim. kouluruokailuihin, on eettinen ja ekologinen vaihtoehto tehotuotetulle lihalle tai tuontikalalle.

– Pyrimme Arkeassa vähentämään toiminnastamme aiheutuvaa ympäristökuormaa. Ruokapalveluissa käytämme esimerkiksi mahdollisuuksien mukaan luomu- ja lähiruokaa. Lähikalapihvit on uusi, mielenkiintoinen ja tärkeä avaus meille, kertoo Arkean ruokapalveluiden palvelujohtaja Paula Juvonen.

Lähikalapihvit ovat myös merkittävä avaus Turun kaupungille, joka Itämerihaasteen Kirkkaat rannikkovedet -teeman mukaisesti pyrkii vähentämään vesistöjen kuormitusta. Kuormituksen vähentäminen edellyttää kaupunkikonsernin lisäksi toimia myös kuntalaisilta ja yrityksiltä. Kaupungin tavoitteena on vahvistaa alueen yritysten mahdollisuuksia kehittää resurssiviisaita, vähähiilisiä ja ravinneneutraaleja ratkaisuja matkalla kohti hiilineutraalia kaupunkia vuonna 2040. Lisätietoja: http://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto/kestava-kehitys

Lisätiedot:
Paula Juvonen, palvelujohtaja, Arkea Oy 044 907 5900
Miina Mäki, projektipäällikkö, John Nurmisen Säätiö, 050 576 3298
Pekka Salminen, ympäristösuunnittelija, Turun kaupunki, 044 907 5999

Lisätietoja Lähikalahankkeesta https://www.johnnurmisensaatio.fi/lahikalahanke/

Arkea Oy tuottaa osana Turku-konsernia ruoka-, siivous-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluja Lounais-Suomen suurimpana alan yrityksenä ja työnantajana. Olemme 1100 työntekijän voimin läsnä asiakkaamme arjessa. Toimimme yli 300 rakennuksessa, 500 000 neliössä,
3 miljoonassa tilakuutiossa ja valmistamme päivittäin 45 000 ateriaa. Kannamme vastuun asiakkaistamme ja ympäristöstä sekä tiedostamme eettisen ja yhteiskunnallisen vastuumme.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu