10.05.2017

Loki-kirje 1/2017: Loki uudistui 1-vuotispäivän kunniaksi!

Juhlan paikka: Loki uudistui 1-vuotispäivän kunniaksi!

Loki juhlii 1-vuotissyntymäpäiviään 12. toukokuuta ja on uudistanut sen kunniaksi graafisen ilmeensä entistä raikkaammaksi ja hauskemmaksi. Kurkkaa vaikka heti uusi etusivumme ja karttanäkymämme! Uuden ulkomuodon ohella Lokiin on lisätty aiempaa parempi ja nopeampi hakutoiminnallisuus, joka tunnistaa nyt muun muassa saarten nimet. Lisäksi palvelun työpöytäversion hakukentässä on omat kenttänsä avainsanaa ja sijaintia varten. Nämä hakukentät toimivat myös samanaikaisesti eli palvelusta voi siis etsiä vaikkapa vain sellaisia saaria, jotka sijaitsevat Turussa.

Julkaisemme kesän lähestyessä vielä lisää mahtavia käyttöliittymää rikastavia uudistuksia, joten kannattaa seurata kärppänä Lokin somea ja itse palvelua!

Muutoksia käyttöehtoihin ja lisensointiin

Lokin uudistuksen myötä muokkasimme myös palvelun käyttöehtoja ja sisältöjen lisensointia. Avasimme käyttöehtoja hieman pidempään muotoon sekä lisäsimme kohdan sisältöjen tekijänoikeusmerkinnästä ja tekstisisältöjen lisensoinnista. Palveluun lisätty tekstisisältö saa uusien käyttöehtojen mukaan automaattisesti ”Nimeä, ei-kaupallinen, ei muutoksia 4.0” -lisenssin (CC-BY NC ND 4.0), ellei merkinnän lisääjä toisin indikoi. Lisenssin myöntämällä merkinnän tekijä hyväksyy, että merkintä tai sen sisältöä voidaan jakaa edelleen lisenssin ehtojen mukaisesti.

Mikäli lokimerkinnän lisääjä julkaisee palvelussa tekstiä, jonka tekijänoikeuksia ei itse omista, hänen vastuullaan on varmistaa, että se on käytettävissä ehdoin, jotka ovat yhteensopivia edellä mainitun lisenssin kanssa. Vaihtoehtoisesti merkinnän lisääjä voi myös osoittaa tekstisisällön poikkeavat julkaisuoikeudet kirjaamalla tekstin yhteyteen selkeästi: ”Rajoitetut julkaisuoikeudet”. Uudet käyttöehdot astuvat voimaan 26.5.2017. Mikäli tekstisisällön oletuslisensointi ei sovi jo tekemiisi lokimerkintöihin, voit palata muokkaamaan lokimerkintöjäsi haluamallasi tavalla.

Lue käyttöehdot kokonaisuudessaan täältä.

Keväiset retkikohdetärpit

Kevät on hiipinyt luoksemme aurinkoisten päivien ja puista pilkistävien hiirenkorvien mukana. Nyt on oiva aika nauttia siitä meren ja luonnon äärellä. Kokosimme parhaimmat Loki-vinkit aurinkoisille retkipäiville. Mukana on sadepäivien varalta myös pari sisäaktiviteettia.

Pääkaupunkiseutu:

Itärannikko:

Länsirannikko:

Puuttuuko listalta jokin hyvä retkikohdevinkki? Lisää se muiden iloksi Lokiin.

Hae mukaan kesän parhaaseen kilpaan, Loki-navigointiin!

Onko sinulla Suomen paras venekunta ja joustavat reittisuunnitelmat kesän veneilykaudelle? Hae mukaan Loki-navigointiin, missä hauskat merijutut vaihtuvat rahanarvoisiin etuihin saariston kivoimmissa satamissa. Yleisön suosikki kisaa lisäksi 250 euron arvoisesta lahjakortista karttojen sekä vene-elektroniikan myyntiin  erikoistuneeseen John Nurminen Marinen myymälään.

Loki-navigointi on leikkimielinen veneilykisa 4-6 valikoidulle venekunnalle. Navigointiin on valittu kymmenen kiehtovaa veneilykohdetta Suomen saaristosta, ja kisan ideana on vierailla vähintään viidessä kohteessa kilpailuajan puitteissa. Kohteissa venekuntien tulee yhteisvoimin suorittaa sieltä löytyvä Loki-rasti ja taltioida suoritus omaksi lokimerkinnäkseen Lokiin. Navigointirasti on Loki-logolla merkitty kyltti kohteen välittömässä läheisyydessä. Rastin suorittaminen edellyttää minimissään hyvää fiilistä, parhaimmillaan myös hyvää mielikuvitusta ja huumorintajua… Loki-navigoinnin rasteilla saatat kohdata esimerkiksi tällaisia suoritusvaatimuksia:

  • Etsikää kohteesta viihtyisin/kaunein paikka sekä taltioikaa se sanoin ja kuvin. Lisäpisteitä saa, jos muodostatte kuvaan koko venekunnan kokoisen ihmispyramidin – superextralisäpisteitä tulee ohikulkijoiden mukaan värväämisestä!
  • Nauttikaa satamaravintolan tarjoama illallinen ja kirjoittakaa siitä ravintola-arvostelu.

Kilpailuajan päättyessä Lokin vilkkaissa somekanavissa äänestetään, kenen Loki-navigointia oli hauskin seurata. Yleisöäänestyksen voittaja saa pääpalkinnon, 250 euron arvoisen lahjakortin John Nurminen Marinen myymälään. Pääpalkinnosta kisaamisen lisäksi Loki-navigoinnin venekunnille tarjotaan huimat edut: vapautuksia satamamaksuista sekä vaihtuvia etuja, kuten ilmaisia lounaita, majakkakierroksia ja ulkoiluaktiviteetteja satamakohteissa.

Kilpailuaika on 5.6.-13.8.2017. Hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus 17.5.2017 mennessä osoitteeseen loki@jnfoundation.fi. Kerro hakemuksessa vähintäänkin ytimekäs vastaus kysymykseen ”Miksi juuri me?” ja kuvaile lyhyesti venekuntasi jäsenistö. Juryn valinnasta ilmoitetaan hakijoille 19.5. mennessä.

Liity some-yhteisöömme – voit voittaa purjehduskirjallisuutta

Seuraathan jo Lokia somessa? Jos et, niin nyt, jos koskaan kannattaa liittyä joukkoomme Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa. Jaamme näissä kanavissa parhaimmat retkikohdevinkit, arkistokuvat, museoiden näyttelyaarteet sekä merelliset tarinat. Lisäksi regrammaamme Instagramissa parhaimmat #lokistories -tunnisteella merkityt kuvat, joten myös sinun valokuvaotoksesi voi päästä yhteisömme ihailtavaksi.

Eikä siinä vielä kaikki: arvomme toukokuun lopussa kaikkien Twitter-, Facebook- ja Instagram -seuraajiemme kesken kolme Eero Lehtisen Pakko purjehtia -kirjaa. Purjehduksen elävä legenda käy muistelmateoksessaan läpi suomalaisen purjehduksen historiaa oman elämänsä ja oppituntiensa kautta. Seuraa meitä ja olet automaattisesti mukana arvonnassa! Arpaonnisille ilmoitetaan 1.6.2017 Facebookin, Twitterin tai Instagramin yksityisviestillä.

 

Ihanaa kesän odotusta kaikille Lokin ystäville! Seuraavaa Loki-kirjettä voitte odotella kesälomakauden kynnyksellä.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu