17.03.2016

LokiBeta on valmis testikäyttöön!

Kyllä tuntuu kivalta: tammikuussa aloitettu työ on edennyt uskomatonta vauhtia, ja Lokin betaversio on jo ahkerassa testikäytössä.

Palvelu on jo täysin valmis kahden perustoimintonsa osalta: Lokin parissa käyttäjät voivat nyt a) selailla ja b) jakaa mereen liittyviä tarinoita, kuvia, asiantuntijatietoa ja videoita. Kaikki tämä tapahtuu kauniissa, alusta alkaen rakennetussa käyttöympäristössä, joka vain paranee päivä päivältä. (Katso vaikka kuvasta!) Loki toimii kuin useimmat muutkin nykyajan yhteisölliset palvelut: sisältöjä voi selata rekisteröitymättä, ja omia sisältöjä pääsee julkaisemaan rekisteröitymällä ja luomalla oman käyttäjäprofiilin. Kaikki tämä on tehty erittäin helpoksi ja mahdollisimman miellyttäväksi. Organisaatioilla on mahdollisuus esiintyä Lokissa organisaatioprofiililla, joka mahdollistaa hieman monimuotoisemmat toiminnallisuudet.

Palvelu julkaistaan suuren yleisön käyttöön toukokuussa, mutta jo nyt keräämme alati kasvavalta sisäpiirijoukolta käyttökokemuksia ja ensimmäisiä tarinoita ja kuvia. Mukana on museoita ja yksityishenkilöitä, joita yhdistää henkilökohtainen suhde ja kiinnostus mereen. Tämä luonnehdinta kuvaa myös Lokin tulevaa ydinkohderyhmää: pyrkimyksemme on koota yhteen ja hurmata kaikki meren ystävät ja tuntijat ikään, paikkakuntaan ja tietoteknisen osaamisen tasoon katsomatta. Haaveissamme Lokista muodostuu merellinen, aktiivinen yhteisö joka jakaa toisilleen sekä tietoa että kaunista kuvastoa. Lokista löydät tarinoiden lisäksi myös helposti ympärilläsi olevat varsinaiset käyntikohteet: merimuseot, kulttuurihistoriallisesti merkittävät tapahtumapaikat ja muun tekemisen meren äärellä.

Jo nyt Lokin kartalla on ensimmäisten käyttäjien aktiivisuuden jäljiltä kymmeniä kiehtovia merkintöjä, jotka kattavat aiheita ja tietomuotoja öljyonnettomuuden uhasta Yle Elävän Arkiston kaitafilmitallenteisiin purjehdusreissuista 1960-luvulla. Etkö sinäkään malta odottaa? Ei hätää! Kutsu mukaan Lokin testikäyttäjäksi on kaikille meren ystäville ja tuntijoille avoin, ja polku vielä salaiselle beta-sivulle alkaa ottamalla yhteyttä osoitteeseen anna.herlin(a)jnfoundation.fi.

Tervetuloa mukaan! Ja teille jotka maltatte odottaa – lupaamme että lopputulos tulee olemaan odotuksenne arvoinen!

P. S. Loki etsii myös korkeakouluharjoittelijaa palkalliseen kesäharjoitteluun! Hakuilmoitus nähtävissä täällä.

LokiStories
LokiBeta maaliskuussa

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu