05.11.2015

Lokin syyskuulumiset

Terveisiä merellisestä Pasilasta! Syksyn aikana Loki-projektiin liittyviä kokemuksia, suosituksia ja uusia ajatuksia on kerätty, jumpattu ja yhä uudelleen arvioitu. Sen jälkeen niitä on rankalla kädellä rajattu. Inspiroivia palveluita ja ratkaisuja on listattu, kohderyhmiä ja heidän tarpeitaan tunnisteltu. Perinteinen ja korostetun nykyaikainen tekeminen ovat kulkeneet rinnakkain monessakin mielessä. Kaiken kaikkiaan tekeminen on ollut tasalaatuisesti erittäin mielekästä ja innostavaa.

Lokilla on nyt oma projektihuone ja ensi keväänä julkaistavan palvelun hahmotelmat ovat nk. wireframe-vaiheessa: kaikki edellä mainittu ajatustyö on kaadettu monitoimikoneeseen (nimeltä Jyrki) jonka tehtävänä on prosessoida ja havainnollistaa tahtotilamme paperille palvelun rautalankamallien muotoon.

Miten tähän pisteeseen on konkreettisesti päästy? Allekirjoittanutta ainakin hieman nauratti se, miten suurta osaa tässä nykyaikaisen digitaalisen palvelun kehitystyössä ovat esittäneet – totta se on – vanhat kunnon post-It -laput! Varsin elementillinen vaihe kuljettiin Futuricen Hannon ja Juhan erinomaisessa sparrauksessa, heidän Lean Service Creation -prosessiaan Lokiin mukaillen.

Nyt alkaa olla hyvä aika sinunkin seurailla Lokin käänteitä hieman säännöllisemmin. Uusimmista käänteistä kuulet parhaiten seuraamalla Lokia Facebookissa. Kun käynnistämme palvelun toteutustyön myöhemmin tämän kuun aikana, on asiasta innostuneille ja ylipäätään kaikille merihistorian ja -kulttuurin harrastajille suunniteltu keskeistä roolia. Palaan asiaan siis pikimmiten, kun hahmotelma konkreettisesta palvelusta alkaa olla valmis.

Lokin projektihuone marraskuussa 2015.

Lokin projektihuone marraskuussa 2015.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu