02.11.2015

“Maailma piirtyy kartalle” valittiin Tieto-Finlandia 2015 palkintoehdokkaaksi

”Maailmankuvan syntyminen on suuri ja jännittävä tarina.”

John Nurmisen Säätiön syyskuussa julkaisema merkkiteos Maailma piirtyy kartalle – tuhat vuotta maailmankartan kulttuurihistoriaa on valittu Vuoden 2015 Tieto-Finlandia -palkintoehdokkaaksi. Palkinnosta kilpailee kuusi kirjaa.

Valintalautakunnan perusteluissa sanotaan seuraavaa:
Maailma piirtyy kartalle on aikamatka eurooppalaisen kulttuurin ytimeen. Karttoja tutkimalla tekijät ovat sukeltaneet uskonnon, kaupan, taiteen, merenkulun ja valtapolitiikan historiaan, joka kattaa tuhat vuotta varhaiskeskiajasta valistuksen aikaan. Tuloksena on loistokkaan kaunis ja kestävän syvällinen teos. Maailmankuvan syntyminen on suuri ja jännittävä tarina. Marjo T. Nurmisen kirjoittama ja Juha Nurmisen päätoimittama teos vie lukijan sellaisten aarteiden äärelle, joita tämä ei koskaan muuten pääsisi kokemaan. ”

Suomen Kirjasäätiön myöntämän Tieto-Finlandia -palkinto on tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle yleistajuiselle tietokirjalle, jonka voidaan katsoa merkittävästi edistävän lukijoiden kiinnostusta kerronnaltaan taidokkaaseen tietokirjallisuuteen. Suomen Kirjasäätiö haluaa palkinnolla korostaa tietokirjan asemaa suomalaisessa kulttuuri- ja yhteiskuntaelämässä. Valintalautakuntaan kuuluivat viestintäasiantuntija Heikki Hakala (pj.) ja muina jäseninä vapaa toimittaja Leeni Peltonen ja toimittaja Maria Pettersson.

Maailma piirtyy kartalle on neljäs säätiön julkaisema kirja, joka tavoittelee Tieto-Finlandia –palkintoa. Aiemmin ehdolla ovat olleet Anto Leikolan Norsusta Nautilukseenlöytöretkiä eläinkuvituksen historiaan (2012), Raoul Johnsonin Kustaa III ja suuri merisota – Taistelut Suomelahdella 1788-1790 (2011) sekä vuonna 2009 julkaistu Seppo Laurellin Valo merellä/Ljuset till havs – Suomen majakat/Finlands fyrar 1753 -1906.

 

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu