09.02.2017

Metso tukemaan WWF:n saimaannorpan suojelua ja John Nurmisen Säätiön työtä Itämeren hyväksi

Metso on solminut sponsorointisopimukset WWF Suomen ja John Nurmisen Säätiön kanssa. Metson tuki kohdistetaan WWF Suomella saimaannorpan suojelutyöhön ja John Nurmisen Säätiöllä Itämeren tilan parantamista edistäviin hankkeisiin.

”Metsolla on pitkä teollinen historia Suomessa, ja maan juhlistaessa 100 -vuotista itsenäisyyttään suomalaisten kohteiden valitseminen sponsoroitaviksi tuntui luontevalta”, kertoo Metson kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Kaisa Jungman kohteiden valikoitumisesta.

”Valitsemamme sponsorointikohteet ovat kuitenkin luonteeltaan sekä leimallisesti suomalaisia että samanaikaisesti globaalisti ajankohtaisia. Saimaannorppa on erittäin uhanalainen laji, jota esiintyy ainoastaan Suomessa. Lajin tulevaisuutta uhkaa muun muassa ilmastonmuutos, jonka vaikutukset näyttäytyvät eri tavoin eri puolilla maailmaa. Samoin John Nurmisen Säätiön tekemä työ Itämeren tilan parantamiseksi on merkityksellistä myös laajemmassa mittakaavassa. Puhdas vesi on kriittinen tekijä ihmiskunnan ja kaikkien elollisten tulevaisuuden kannalta”, jatkaa Kaisa Jungman.

”Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Vuosikymmenien aktiivisen suojelun ansiosta norppakanta on säilynyt ja kasvanut Saimaalla, mutta laji on edelleen erittäin uhanalainen ja tarvitsee suojelua vielä pitkään. Saimaannorppia on nyt noin 360, mutta ilmastonmuutos uhkaa norpan tulevaisuutta. Lumi ja jää ovat elintärkeitä norpalle, sillä se synnyttää poikasensa lumesta rakentamaansa pesään. Jos saimaannorppa häviää Saimaalta, se häviää koko maailmasta. Onkin kunnia-asia meille suomalaisille pelastaa norppa sukupuutolta. WWF on mukana Itä-Suomen yliopiston hankkeessa, jossa selvitetään, miten ihmisten kolaamat apukinokset voisivat auttaa norppaa vähälumisina talvina. Apukinoksia on tehty menestyksekkäästi jo useana vuonna ja tänäkin vuonna WWF:n vapaaehtoiset ovat olleet mukana kolaamassa kinoksia Saimaalla. On upeaa, että Metso osallistuu saimaannorpan suojeluun tukemalla työtämme”, sanoo pääsihteeri Liisa Rohweder WWF Suomesta.

”Yhteisenä tavoitteenamme on puhdas Itämeri. Iloitsemme siitä, että Metso lähti mukaan tukemaan konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä, sillä meren pelastamiseksi tarvitaan Itämeren alueen laajuista yhteistyötä. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa on viimeisen kymmenen vuoden aikana vähennetty Suomenlahden fosforikuormitusta noin 75 prosenttia, mikä on jo näkynyt erityisesti itäisen Suomenlahden kirkastumisena. Vesilaitoshankkeiden lisäksi kiikarissamme ovat muun muassa biokaasutuotannon päästöt koko Itämeren valuma-alueella, maataloudessa käynnissä oleva peltojen kipsikäsittely, sekä kestävän kalastuksen edistäminen Lähikalahankkeessamme. Seuraamme valppaasti myös uusia keinoja Itämereen jo päätyneiden ravinteiden kierrättämiseksi pois merestä”, kertoo John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

Metso Oyj:n lehdistötiedote 9.2.2017 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 000 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli noin 2,6 miljardia euroa. Metso työllistää yli 11 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

 Lisätietoja:

Kaisa Jungman, johtaja, kestävä kehitys, Metso Oyj, puh. 050 492 4058, sähköposti: kaisa.jungman@metso.com
Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu