19.10.2018

Millainen on merenkulun tulevaisuus? Uusimman podcastin vieraana Tiina Tuurnala

John Nurmisen Säätiö astui kesän kynnyksellä ääniaalloille ja alkoi julkaista Minun Itämereni -nimistä podcast-sarjaa. Säätiön podcast antaa äänen ihmisille, joille Itämeri on ammatti, elämäntapa tai intohimo. Sarjassa tavataan muun muassa meribiologi, kalastaja, merihistorian tutkija, taiteilija, luotsi ja purjehduskoulun omistaja. Vieraita yhdistää rakkaus Itämereen, mutta jokaisella heistä on myös oma polkunsa. Minun Itämereni -podcastissa he kertovat tärkeimmät Itämereen liittyvät tarinansa.

Ensimmäisen jakson vieraana on Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila. Hän on seurannut Itämeren tilaa jo vuosikausia, niin ammattinsa puitteissa kuin yksityiselämässäänkin. Knuuttila oli jo pikkupoikana utelias luonnon tarkkailija. Pojasta kasvoi intohimoinen Itämeren suojelija ja palkittu merentutkija.

Toisessa jaksossa kuulemme Suomen Varustamot Ry:n toimitusjohtaja Tiina Tuurnalan ajatuksia merenkulun merkityksestä Suomelle. Meri ja merenkulku ovat Helsingistä kotoisin olevalle Tiinalle tuttuja jo lapsuudesta asti: Tiinan vanhemmat ovat kotoisin Kotkasta ja suvun mökki on saaristossa, jossa hän on viettänyt kesiä pienestä pitäen. Tutusta ja rakkaasta lapsuuden miljööstä tuli Tiinalle myös ammatti: hän on on tehnyt
mittavan uran Merenkulkulaitoksessa ja Liikennevirastossa ennen siirtymistään nykyiseen tehtäväänsä.

Podcastin juontajana toimii säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt: ”Podcast on meille uusi kanava ja kokeilu, josta olen valtavan innoissani. Haluamme tarjota kuulijoillemme elämyksiä ja tarinoita meren äärellä. Podcastissa kuulija pääsee osaksi keskustelua ja ajatustenvaihtoa, jossa vieraallani on aikaa ja rauhaa kertoa omasta Itämeri-suhteestaan.”

Kuuntele uusin Minun Itämereni -podcast täältä.

Kuuntele/tilaa Minun Itämereni -podcast:
johnnurmisensaatio.fi/category/podcast
Apple Podcast / iTunes
Spotify

 

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö kustantaa ja julkaisee tietokirjoja ja tuo merellistä tietoa tarjolle kaikille ilmaisen Loki-verkkopalvelun avulla. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, joilla vähennetään mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu