18.03.2019

Nord Stream 2 lahjoitti 10 000 euroa John Nurmisen Säätiölle

Nord Stream 2 AG lahjoitti sunnuntaina 17.3.2019 Finlandia-talossa pidetyn Baltic Sea Philharmonic -hyväntekeväisyyskonsertin yhteydessä 10 000 euroa John Nurmisen Säätiön Itämeren suojelu- ja merikulttuurityöhön.

Orkesteri lahjoitti jokaisesta konserttiin myydystä lipusta säätiölle euron. Nord Stream 2 lisäsi tähän oman panoksensa.

”Itämeri on putkilinjamme koti. Meille on tärkeää edistää yhteisen meremme tilan parantamiseen tähtääviä hankkeita sekä yhteistyötä Itämeren maiden välillä. John Nurmisen Säätiö tekee erinomaista työtä tällä saralla, ja olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tukea heidän toimintaansa”, sanoo Nord Stream 2 AG:n sidosryhmäsuhdepäällikkö Minna Sundelin.

”On hienoa, että kulttuurin ja musiikin avulla on mahdollista inspiroida ihmisiä sekä kutsua heitä luontevasti mukaan Itämeren suojeluun. Baltic Sea Philharmonic -orkesterin nuoret muusikot ovat upeita ja uskottavia lähettiläitä tälle asialle”, toteaa John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön Puhdas Itämeri-hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. John Nurmisen Säätiö on käynnistänyt yli 30 Puhdas Itämeri-hanketta, joista 21 on saatu valmiiksi.

Baltic Sea Philharmonic on ainutlaatuinen Nord Stream 2:n tukema pohjoismainen orkesteri, joka tuo yhteen muusikoita Tanskasta, Virosta, Suomesta, Saksasta, Latviasta, Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Venäjältä ja Ruotsista. Orkesteria johtava energinen kapellimestari Kristjan Järvi palasi eilen Suomeen ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen. Helsinki on neljäs kaupunki, jossa orkesteri Nordic Pulse Euroopan-kiertueellaan esiintyy Liettuan, Latvian, Viron ja Venäjän lisäksi.

Nord Stream 2 on Itämeren poikki suunniteltu putkilinja, joka tulee kuljettamaan maakaasua yli 1 230 kilometrin matkan maailman suurimmista kaasuesiintymistä Venäjältä tehokkainta reittiä pitkin kuluttajille Eurooppaan. Nord Stream 2 on teknologialtaan vastaava kuin käytössä oleva Nord Stream-putkilinja, jonka reittiä se pitkälti seuraa. Uudella putkilinjalla on kapasiteetti kuljettaa 55 miljardia kuutiometriä maakaasua vuodessa, joka vastaa 26 miljoonan eurooppalaisen kotitalouden energiatarpeisiin. Turvallinen ja matalapäästöinen maakaasun toimitusreitti tukee myös Euroopan tavoitetta ilmastoystävällisemmästä energiavalikoimasta kaasun korvatessa hiilen sähkön tuotannossa. Maakaasu toimii myös varavoimana ajoittain saatavilla oleville uusiutuville energiamuodoille, kuten tuuli- ja aurinkovoimalle.
www.nord-stream2.com

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.
www.johnnurmisensaatio.fi

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja
John Nurmisen Säätiö
erkki.salo@jnfoundation.fi
+358 40 728 1859

Minna Sundelin/media
Sidosryhmäsuhdepäällikkö Suomi ja Viro
Nord Stream 2 AG
+358 40 582 2750
press@nord-stream2.com
@SundelinMinna

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu