10.03.2016

Nuoret hyväntekijät tuovat Itämeren Musiikkitaloon John Nurmisen Säätiön hyväntekeväisyyskonsertissa 19.4.2016

Itämeri vyöryy Musiikkitalon huhtikuussa, kun nuorten huippumuusikoiden Baltic Sea Philharmonic – orkesteri rantautuu Suomeen ”Baltic Sea Landscapes” -kiertueellaan kapellimestari Kristjan Järven luotsaamana. Orkesteri matkaa Liettuan, Latvian ja Eestin kautta Suomeen, jossa se esiintyy John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hyväntekeväisyyskonsertissa. Helsingistä kiertue jatkaa vielä Pietariin ja Moskovaan.

Minun Itämereni -valokuvakilpailu kutsuu kaikki osallistumaan

Rajala Pro Shop osallistuu konserttiin järjestämällä yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa konsertin oheistapahtumana Minun Itämereni -valokuvakilpailun. ”Meille on kunnia-asia olla mukana tukemassa tärkeää Itämeri-työtä,” toteaa Rajala Pro Shopin markkinointijohtaja Juhani Toppari. Kilpailu nostaa esille osallistujien henkilökohtaisen suhteen Itämereen. Kilpailuun osallistuvista kuvista valitaan 10-15, joita näytetään Musiikkitalon lämpiössä 19.4. konsertin ajan. Puolet näistä kuvista valitaan yleisöäänestyksen perusteella ja puolet kilpailun järjestäjän toimesta. Valokuvakilpailuun voi osallistua osoitteessa www.minunitameri.fi.

Kiitos nuorille hyväntekijöille

Säätiö järjestää jo toistamiseen hyväntekeväisyyskonsertin Musiikkitalossa. Tarkoitus on muistuttaa suurta yleisöä Itämeren suojelun tärkeydestä. Säätiön varainhankintajohtaja Minna Korpela toteaa: ”Puhdas Itämeri -konsertti on meille myös tilaisuus kiittää nuoria suomalaisia, jotka ovat oman aktiivisuutensa kautta mukana pelastamassa Itämerta. Olemme kutsuneet satoja nuoria nauttimaan konserttielämyksestä kutsuvieraina. Eleemme on otettu vastaan ilolla ja innostuksella. Näiden kutsuvieraiden liput rahoittavat yritysyhteistyökumppanimme, jotka myös omalta osaltaan haluavat antaa tunnustusta nuorille heidän aktiivisuudestaan.”

Esa-Pekka Salonen: ”Musiikki on vahva viestinviejä”

Säveltäjäkapellimestari Esa-Pekka Salonen, joka on yksi Baltic Sea Philharmonic -orkesterin taiteellisista neuvonantajista, toteaa: ”Itämeri kilpailee huomiosta monen muun asian rinnalla. Olen itse osallistunut Itämeri-talkoisiin mm. perustamalla Tukholman Itämerifestivaalit ja toimimalla siellä aktiivisesti yhdessä Valeri Gergijevin kanssa. Tämän panoksen olen aina antanut pro bono pro mare, rakkaudesta mereen. Minulla on monia muusikkoystäviä, joilla laillani on aito ja aktiivinen halu omalta osaltaan auttaa Itämeren tilan parantamisessa.”

”Musiikki on vahva viestinviejä. Luonto ja Itämeri ovat innoittaneet tässäkin konsertissa kuultavia säveltäjiä. Baltic Sea Philharmonic -orkesterin kiertue on tärkeä viesti niiden maiden kansalaisille ja päättäjille, missä orkesteri soittaa. Konsertin solisti, georgialainen Aleksander Toradze on loistava pianisti. Uskon että Itämeri-konsertti, jossa yleisölle tarjotaan musiikillisia ja esteettisiä elämyksiä, on loistava tapa kutsua uusia yleisöjä klassisen musiikin ja Itämeren suojelun pariin.
Toivottavasti Musiikkitaloon löytävät tiensä myös sellaiset yleisöt, jotka ovat arastelleet käydä perinteisissä klassisen musiikin konserteissa. Lahjakas ja energinen Kristjan Järvi on muuten toiminut apulaiskapellimestarinani Los Angelesissa ja voisin lyödä vetoa, että hän hurmaa Musiikkitalon vimmaisella ja vauhdikkaalla esiintymisellään.” (Tutustu Esa-Pekka Salosen Itämereen säätiön verkkosivujen Minun Itämereni -sarjassa).

Konsertin tuotto ohjataan Puhdas Itämeri -hankkeisiin, joilla parannetaan Itämeren tilaa.

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.  www.johnnurmisensaatio.fi

The Baltic Sea Philharmonic on Baltic Sea Youth Philharmonic (BYP) -orkesterin sisarorkesteri. BYP perustettiin vuonna 2008 Usedomin musiikkifestivaalin ja Nord Streamin yhteistyön tuloksena, ja toiminta jatkuu edelleen. Molempia orkestereita hallinnoi Baltic Sea Music Education Foundation.
www.bmef.eu

Lisätietoja

John Nurmisen Säätiö
Varainhankintajohtaja Minna Korpela
Puh. 040-508 6015
Viestintäjohtaja Tuula Putkinen
Puh. 0400-907 809
etunimi.sukunimi@jnfoundation.fi

Konserttitiedot:

Helsingin Musiikkitalo 19.4.2016 klo 19.00
Kapellimestari Kristjan Järvi & Baltic Sea Philharmonic
Aleksander Toradze, piano
Konsertin aikana näytettävät valokuvat: Petri Porkola ja Jukka Nurminen
Järjestäjä: John Nurmisen Säätiö


Ohjelma:
Jean Sibelius: Karelia-sarja, op. 11
Sergei Prokofiev: Pianokonsertto nr. 3 C-duuri, op. 26
Arvo Pärt: Joutsenlaulu (Littlemore Tractus) orkesterille
Gediminas Gelgotas: Mountains. Waters. (Freedom)
Igor Stravinski: Tulilintu (1945)

Lisää tietoa konsertista tammikuun konserttitiedotteesta sekä Musiikkitalon sivulla.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu