22.01.2021

Partioaitta lahjoittaa yli 36 000 euroa Itämeren hyväksi

Partioaitta tekee merkittävän lahjoituksen suomalaiseen ympäristönsuojeluun ja luonnossa liikkumisen edistämiseen. Lahjoituksen kohteina ovat Pidä Lappi Siistinä ry, John Nurmisen Säätiö sekä SOS-Lapsikylä. John Nurmisen Säätiö käyttää 36 945 euron lahjoitussumman Itämeren suojelutyöhön.

Partioaitan lahjoitussumma muodostuu yrityksen kanta-asiakasjärjestelmän, 365-klubin, kautta tehdyistä ostoista, joista 1 % ohjataan hyväntekeväisyyteen Ympäristöbonuksena. Ympäristöbonus jaetaan luonnonsuojelu- ja yhteiskuntavastuukohteille, jotka klubilaiset valitsevat äänestämällä.

John Nurmisen Säätiölle Ympäristöbonustilaisuudessa 19.1.2021 luovutettu lahjoitussumma käytetään Itämeren suojeluun.

”Teemme John Nurmisen Säätiössä konkreettista ja tuloksiin tähtäävää työtä Itämeren suurimman ongelman, rehevöitymisen, selättämiseksi. Tavoitteenamme on meren hyvä ekologinen tila. Lämmin kiitos Partioaitalle ja 365-klubin jäsenille upeasta lahjoituspotista. Sen avulla olemme taas askeleen lähempänä tavoitettamme”, John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt kiittää.

Säätiön käynnissä olevissa Puhdas Itämeri -hankkeissa vähennetään Itämerta rehevöittäviä päästöjä leikkaamalla pistekuormitusta kunnallisilta jätevedenpuhdistamoilta ja teollisuudesta sekä vähentämällä maataloudesta tulevaa hajakuormitusta erilaisilla vesiensuojelumenetelmillä. Lisäksi säätiön hankkeissa poistetaan mereen jo päätyneitä ravinteita muun muassa hoitokalastuksella ja ruovikon niitolla.

Vuoden 2021 lahjoituskohteet on julkistettu

Ympäristöbonustilaisuudessa julkaistiin myös vuoden 2021 Ympäristöbonuksen saajat ja kohteet, joille kuluvan vuoden aikana kerättävä Ympäristöbonus jaetaan ensi vuoden alussa.

“Meille on tärkeää, että asiakkaamme tietävät, mihin Ympäristöbonuksena kertyvää hyväntekeväisyyssummaa kerätään. Julkistamme uudet kohteet heti vuoden alussa, joten 365-klubilaiset tietävät tarkalleen, mille kohteille lahjoitamme yhden prosentin heidän ostostensa loppusummasta,” Partioaitan toimitusjohtaja Nina Ehrnrooth kertoo.

Tänä vuonna kertyvästä lahjoitussummasta Partioaitta antaa 50 % Helsinki Foundationille vanhojen metsien ja arvokkaiden luontoalueiden suojeluun Suomessa, 30 % John Nurmisen Säätiölle Itämeren ja sen perinnön suojeluun sekä 20 % Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitolle projektiin, jossa kaikille opettajille ja kasvattajille tarjotaan helppokäyttöisiä menetelmiä ja testattuja malleja siirtää arkipäivän ja eri aineiden opetus ulos luontoon.

Lisätietoja

Nina Ehrnrooth
Toimitusjohtaja, Partioaitta
nina.ehrnrooth(at)partioaitta.fi
puh. + 358 40 5800 374

Annamari Arrakoski-Engardt
Toimitusjohtaja, John Nurmisen Säätiö
annamari.arrakoski-engardt(at)jnfoundation.fi
puh. +358 400 477 878

Partioaitta
Partioaitta on Suomessa toimiva ulkoilu- ja retkeilyvarusteiden vähittäismyyntiin erikoistunut yritys. 20 myymälää ja verkkokauppa sekä niiden osaava henkilökunta tarjoavat laadukkaita tuotteita alan johtavilta brändeiltä. Partioaitta on palkittu sekä alansa arvostetuimpana että alansa vastuullisimpana toimijana. Se noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä, yrityksen arvoihin – laatu, luonto, palvelu, osaaminen ja valikoima – perustuvia periaatteita ja on sitoutunut YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteeseen. Partioaitta on osa ruotsalaista Frilufts Retail Europe AB -yhtiötä.

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedon välittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi 

Kuva: Joona Kotilainen

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu