12.10.2015

Perintöä jaossa

Loki on yhtä säätiöiden yhteistyön juhlaa. Se on toiminnallisen säätiön identifioima ja käynnistämä sekä koordinoima projekti, jossa on mukana muitakin säätiömuotoisia toimijoita, ja jonka toteutumisen mahdollistaa vain ja ainoastaan sen alkuvaiheiden saama säätiörahoitus.

Vuosien 2015-2016 merellisen pilottiprojektin toteuttaminen on ollut mahdollista Jane ja Aatos Erkon Säätiön tuella, joka projektille myönnettiin alkuvuodesta. Nyt lokakuussa, kansainvälisen Säätiöpäivän liepeillä, saamme olla entistä ylpeämmin säätiöiden asialla, sillä projektille on myönnetty lisärahoitusta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. Kiitämme sydämellisesti!

Lisärahoitus ei suinkaan tarkoita, että projektin ohjausryhmä saisi paksumman palkan tai edes lounasta (jäsenet ovat mukana rakkaudesta asiaan, pullapalkalla) tai että toteutettavaan palveluun alettaisin shoppailla hauskoja lisävarusteita. Rahoitus myönnettiin hakemuksen mukaan Lokin merellisen pilotin teknisten ominaisuuksien ja rajapintatoteutuksien tehostamiseksi: nyt myönnetyllä lisärahoituksella rakennetaan siis Lokille suora ja automaattinen yhteys muutamiin keskeisimpiin olemassaoleviin kulttuuripalveluihin, jotta käyttäjän ei tarvitsisi kulttuuria kohdatakseen seikkailla palvelusta toiseen ja miettiä oikeita hakusanoja ja termejä.

Loki on saanut merkittävää tukea jo kahdelta suomalaiselta yksityiseltä säätiöltä, jotka ovat uskoneet hankkeen menestykseen ja merkittävään vaikutukseen yhteiskunnan hyvinvoinnille. On todella miellyttävää toimia esimerkkinä hankkeesta, jonka rahoittajat ovat ymmärtäneet että yhdessä saadaan aikaan enemmän, eikä kerran rahoitettu välttämättä tarkoita samaa kuin valmis; se tarkoittaa pikemminkin “lupaava”, kuin start-up -yritys johon on jo sijoitettu. Tällaisessa säätiöiden synergisessä yhteistyössä perintöä on jaossa – kuten Säätiöpäivän slogan kuuluu – harvinaisen tehokkaasti, kaikelle kansalle!

 

 

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu