16.09.2014

Petter Bruncrona ja Itämeri

Petter Bruncrona, Sophie von Julinin Säätiön hallituksen puheenjohtaja, kertoo suhteestaan Itämereen.
Petter Bruncrona

Lapsuuteni muistot liittyvät suurilta osin mereen, huviretkeilyyn, purjehdukseen ja kalastukseen. Olen kasvanut sellaisessa ympäristössä, että merestä tuli osa elämäntapaani. Kalastelen edelleen melko aktiivisesti, uin ja melon kajakilla. Ikävistä muistoista on jäänyt mieleen kesäpäivä Hangossa: olisimme ystävien kanssa halunneet mennä uimaan, mutta hyvää paikkaa ei löytynyt, koska meri oli täysin sinilevän peitossa. Paras paikka löytyi lopulta bensapumppujen edestä (!), koska siellä levä oli sekoittunut veneliikenteen takia.

Vastuu Itämeren tilasta on kaikilla sen ympärillä asuvilla ja sellaisilla toimijoilla, jotka hyödyntävät sitä liiketoiminnassaan, esimerkkinä vaikkapa meriliikenne. Jokainen yksityinen ihminen voi omalta osaltaan vaikuttaa meren tilaan valinnoillaan ja käyttäytymällä luontoa kunnioittaen liikkuessaan saaristossa. Toinen tapa vaikuttaa on tukea – jokainen mahdollisuuksiensa mukaan – Itämeren suojelun hyväksi toimivia järjestöjä ja säätiöitä, esimerkiksi John Nurmisen Säätiötä tai Baltic Sea Action Groupia.

Bergsrådinnan Sophie von Julins Stiftelse tukee pääsääntöisesti sairaanhoitoon ja koulutukseen liittyvää toimintaa Länsi-Uudellamaalla. Tämän linjauksen ulkopuolelta kohteeksi voi valikoitua hyvinkin erilaisia hyväntekeväisyyshankkeita. Esimerkiksi Itämeri on niin olennainen osa Länsi-Uusimaata, että säätiön hallitus päätti yksimielisesti tukea John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita.

Tukemisesta tuleva lisäarvo on lyhyellä tähtäimellä hyvä mieli. Pitkällä tähtäimellä säätiön tukijana oleminen ja vuoropuhelu säätiön kanssa lisää ymmärrystämme Itämeren tilasta. Näin voimme identifoida uusia auttamisen mahdollisuuksia ja sitä kautta valaa uskoa meren tilan parantumiseen.

Petter Bruncrona
Sophie von Julinin Säätiön hallituksen puheenjohtaja

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu