25.04.2016

Särjen kalastus Lähikalahankkeessa käynnistyi

Särjen kutuaika alkaa heti jäiden lähdettyä, ja niinpä myös Saaristomerellä on päästy kalastamaan särkeä. Särjen kalastussesonki on suhteellisen lyhyt: se kestää ainoastaan 2-3 viikkoa. Särjillä on nyt paljon kysyntää, joten toivotaan sen mukaisia saaliita!

John Nurmisen Säätiön Lähikalahankkeessa käynnistetty kalastajahaku tälle vuodelle päättyi 1.3.2016.  Hakemuksia saatiin riittävästi ja yhteistyösopimukset allekirjoitettiin 16.3.2016. Hankkeessa on tänä vuonna mukana seitsemän kalastajaa/kalastajaryhmää, yhteensä 12 kalastajaa.  Saalistavoite noin 200 t kalaa vuonna 2016. Kala toimitetaan massattavaksi, ja siitä tehdään mm. kalapihvejä ja kalapuikkoja.

IMG-20160425-WA0004Säätiö käynnisti vuonna 2015 Saaristomeren lähikalahankkeen, jonka tavoitteena on särkikalaa kalastamalla poistaa merkittävä määrä ravinteita Saaristomeren vesialueelta sekä tuottaa kuluttajille eettistä lähiruokaa. Hankkeen tavoitteena on pilotin avulla luoda pysyvä elintarvikeketju sekä suutalous- ja kuluttajakysyntä särkikaloista valmistetuille kalatuotteille.

Lue lisää Saaristomeren lähikalahankkeesta täältä.
Kuvat: Miina Mäki.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu