24.04.2019

Sinituote kampanjoi Itämeren suojelun hyväksi

Itämeren rehevöityminen on ollut viime vuosina tärkeä puheenaihe. Sinituote tuo toukokuussa Suomessa markkinoille sarjan puurunkoisia siivousvälineitä, jotka on valmistettu Suomessa. Jokaisesta ostetusta tuotteesta vähennetään kilo sinilevää Itämerestä.

Jokainen meistä voi nyt auttaa Itämerta arkisten kulutusvalintojen ja oman toiminnan kautta. Pienetkin teot vaikuttavat, ja niitä voi tehdä meistä jokainen. Valitsemalla kotimaisen Sinituotteen siivousvälineen kampanjan aikana, osallistut Itämeren suojeluun vähentämällä kilon sinilevää Itämerestä.

“Itämeren suojelu on meille ajankohtainen tapa toteuttaa ympäristötyötä ja yhteiskuntavastuuta. Tukemalla John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeita haluamme olla mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista ympäristönsuojelutyötä”, kertoo Sinituotteen toimitusjohtaja Johanna Hamro-Drotz.

Yhteistyötä Itämeren paremman tulevaisuuden puolesta

Itämeren vakavin ympäristöongelma on rehevöityminen, jonka oireita ovat esimerkiksi jokakesäiset sinileväkukinnat. Rehevöityminen johtuu meren liian suuresta fosfori- ja typpikuormituksesta. Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren pelastamiseksi tarvitaan siten välittömästi ravinnepäästöjen merkittävää pienentämistä.

Vaikka merta rehevöittävät ravinnepäästöt ovat viime aikoina vähentyneet, rehevöitymisen näkyvät merkit, kuten sinileväkukinnat, veden sameneminen, rantojen limoittuminen sekä pohja-alueiden hapettomuus vaivaavat Itämerta edelleen. Ilmastomuutoksen vaikutusten ennustetaan kiihdyttävän Itämeren rehevöitymistä entisestään.

“Viime kesä oli ennätyksellisen paha Itämeren levätilanteen suhteen. Moni varmasti pohti, onko mitään enää tehtävissä rakkaan meremme pelastamiseksi. Onneksi toivoa on, kunhan toimimme yhdessä nyt heti! Siksi onkin äärimmäisen hienoa saada Sinituote ja sen asiakkaat osaksi pelastusjoukkojamme”, John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt kiittelee.

John Nurmisen Säätiö tekee tuloksellista työtä Itämeren suojelemiseksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Säätiö on vuosina 2005 – 2018 käynnistänyt yli 30 Puhdas Itämeri -hanketta, joista 21 on saatu päätökseen.

“Konkreettisissa hankkeissamme vähennetään meren ravinnekuormaa muun muassa kipsikäsittelemällä peltoja ja kalastamalla kotimaista särkikalaa. Vähensimme vuonna 2018 hankkeillamme ravinteita määrän, joka olisi Itämereen päätyessään kasvattanut noin 240 000 tonnia sinilevää – siis arviolta 4000 täysperävaunullisen rekan verran”, Arrakoski-Engardt kertoo.

Siivotaan yhdessä sinilevä Itämerestä -kampanjaan lanseerattavat tuotteet ovat puinen matonpesuharja ja saunanpesuharja, puinen juuresharja sekä tiskiharja luonnonharjaksella, pieni lakaisuharjasetti, kompostoituva talousliinarulla sekä bambuinen tiskirätti.

Lisätietoja:

Erkki Salo
Varainhankintajohtaja, John Nurmisen Säätiö
erkki.salo (at) jnfoundation.fi
puh. +358 (0)40 7281859

Sinituote Oy
Sinituote Oy on Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon tuotteiden ja autonhoitotarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Sinituote Oy on suomalainen perheyritys, joka on toiminut nykymuodossaan vuodesta 1988 lähtien. Erityisesti siivousvälineistään tunnetun yrityksen historia yltää aina 1940-luvulla saakka. Yrityksen tavoitteena on tehdä suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Ympäristöystävälliset SINI-tuotteet ovat kestäviä ja pestäviä, ja ne on kehitetty suomalaisille sisustusmateriaaleille ja suomalaisille kodeille. Valtaosa yrityksen markkinoimista tuotteista on kotimaisia Avainlipputuotteita. Sinituote Oy muodostaa yhdessä tytäryhtiöidensä kanssa monialaisen SINI-konsernin. www.sinituote.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on palkittu tiedon välittäjä ja merellisen kulttuurisisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu