27.01.2016

Stora Enso John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tukijaksi

Stora Enso on solminut John Nurmisen Säätiön kanssa kolmevuotisen sopimuksen säätiön Puhdas Itämeri -suojeluhankkeiden tukemisesta.

“Yhteistyöllä John Nurmisen Säätiön kanssa tahdomme osaltamme osallistua Itämeren luonnon monimuotoisuuden suojelemiseen. Stora Ensolla on toimintaa kaikissa Itämeren maissa, joten Itämeren elinvoimaisuus on edellytys myös yhtiömme menestykselle”, toteaa Stora Enson Suomen maajohtaja Seppo Parvi.

“Iloitsemme siitä, että Stora Enso liittyy pääyhteistyökumppaniemme joukkoon. Toimintamme jatkuvuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että tukenamme on sitoutuneita yhteistyökumppaneita. Strategiamme on hakea kustannustehokkaita ja vaikuttavuudeltaan merkittäviä toimia Itämeren pelastamiseksi. Samalla kun viemme eteenpäin jo käynnistettyjä hankkeita, kartoitamme uusia hankkeita, joiden vaikutus Itämeren tilaan voidaan mitata,” toteaa Juha Nurminen, John Nurmisen Säätiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

John Nurmisen Säätiö on toiminut Itämeren suojelemiseksi vuodesta 2005 lähtien. Säätiön hankkeiden avulla on kymmenessä vuodessa vähennetty Itämerta rehevöittävää vuotuista fosforikuormitusta yli 2000 tonnilla, joka vastaa 40 % Suomenlahden kokonaiskuormituksesta. Vuonna 2015 säätiö käynnisti Saaristomeren Lähikalahankkeen sekä NutriTrade-hankkeen, jossa rakennetaan vapaaehtoinen ravinnepäästökauppa Itämeren alueelle.

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiratkaisujen tuottaja. Tavoitteemme on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia tuotteita ja palveluja, jotka perustuvat puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin. Työllistämme noin 27 000 henkilöä yli 35 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään Yhdysvalloissa kauppaa OTC-listalla International OTCQX:ssa.

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen konkreettisin toimin, jotka vähentävät mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Puhdas Itämeri -hankkeet rahoitetaan yksityisin lahjoitusvaroin ja julkisella rahoituksella.  www.johnnurmisensaatio.fi

Lisätietoja:

Stora Enso
Liisa Nyyssönen, johtaja, Suomen mediasuhteet, p. 040 544 3491

John Nurmisen Säätiö
Tuula Putkinen, viestintäjohtaja, p. 0400 907 809

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu