04.03.2021

Suomalaiskaksikon soutu Atlantin yli lähestyy – starttiin aikaa 9 kuukautta

Kokeneet valtameripurjehtijat Markus Mustelin ja Jolle Blässar ovat purjehtineet Atlantin yli monta kertaa, mutta tulevana syksynä valtameri on tarkoitus ylittää soutaen. Osallistuessaan kansainväliseen soutukilpailuun he keräävät myös varoja Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiölle ja Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Suomalaiskaksikko osallistuu maailman vaativimpaan soutukilpailuun, Talisker Whisky Atlantic Challengeen, joka starttaa joulukuussa Kanarian saarten La Gomeralta. Edellinen, vuoden 2020 kisa ratkesi tammikuussa, jolloin hollantilaiset voittajat saapuivat Karibian Antigualle kaikkien aikojen ennätysajassa, 32 päivää, 22 tuntia ja 13 minuuttia.

Pitkä ja perusteellinen valmistautuminen

Markus ja Jolle ovat purjehtineet yhdessä maailman ympäri ja olleet myös työtovereita. Se oli vankka pohja, mistä aloittaa haastavan retken suunnittelu kaksi vuotta sitten. Paitsi kovaan fyysiseen harjoitteluun ja pitkiin harjoitussoutuihin, aikaa menee paljon niin varusteiden testaamiseen kuin yhteistyökumppanien hankintaan. Kaikki tähtää joulukuussa 2021 starttaavaan Atlantin ylitykseen.

Talisker Whisky Atlantic Challenge on hyväntekeväisyyskilpailu

Soutukilpailussa jokainen joukkue valitsee oman hyväntekeväisyyskohteensa, ja mikä olisi kahdelle suomalaiselle purjehtijalle luontevampi kohde kuin Itämeri. Kisan avulla halutaan saada niin näkyvyyttä kuin taloudellista tukea Itämeren suojelutyöhön. Yhteistyötahoiksi valikoituivat luontevasti John Nurmisen Säätiö ja Pidä Saaristo Siistinä ry.

Two Rowing Finns:n yhteistyökumppanit ovat tunnettuja suomalaisyrityksiä

Aktian henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava Carola Nilsson näkee yhtäläisyyksiä aktialaisten ja Two Rowing Finnsin välillä: ”Atlantin ylittäminen soutaen vaati omien rajojen ylittämistä välillä hyvinkin muuttuvissa olosuhteissa. Se vaatii osaamista, rohkeutta ja yhdessä saumatonta tekemistä, mitkä ovat myös Aktian arvoja. Siksi onkin ilo pääyhteistyökumppanina tukea tätä projektia ja samalla suomalaisille tärkeän Itämeren suojetyötä.”

Monipuolisena elintarvikeyrityksenä Fazer on Two Rowing Finns -projektin pääyhteistyökumppani ruokatarjonnassa. Fazer vastaa soutajien ravitsemusvalmennuksesta sekä suunnittelee ja pakkaa energiatiheät ja hyvänmakuiset ateriat ja välipalat kilpailun ajaksi. Fazer Experience Vierailukeskus seuraa aktiivisesti projektin ja kilpailun etenemistä sekä tukee Itämeri-keräystä.

Lisätietoja

Two Rowing Finns
John ”Jolle” Blässar
puh. + 350 50 5555650
jolle.blassar(at)gmail.com

Markus Mustelin
puh. +358 40 517 5037
markus.mustelin(at)outlook.com

www.tworowingfinns.fi 

John Nurmisen Säätiö
Tuula Putkinen
Viestintäjohtaja
puh. +358 (0)400 907 809
tuula.putkinen (at) jnfoundation.fi

Pidä Saaristo Siistinä ry
Nora Forsman
Viestintäpäällikkö
puh. +358 40 4557252
nora.forsman(at)pssry.fi
www.pidasaaristosiistina.fi
www.hallskargardenren.fi

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus.
www.johnnurmisensaatio.fi

Kokeneet valtameripurjehtijat Markus Mustelin ja Jolle Blässar ovat purjehtineet Atlantin yli monta kertaa, mutta tulevana syksynä valtameri on tarkoitus ylittää soutaen.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu