Nätbutik

Nätbutik

Meren maa – Havets land

Kuvia Turunmaan saaristosta – Bilder från Åbolands skärgård
RITVA KOVALAINEN, PEKKA TURUNEN

Havets land tar läsaren på en upplevelserik resa till Åbolands skärgård, vars tusentals öar och rika kulturarv hör till de mest unika i världen. Bokens fotografier och berättelser kommer från Björkö, Nötö, Holma, Berghaus, Själö och många andra platser som havsvänner känner till och älskar.

Läs mera

Världen tar form

Den europeiska världkartans historia i tusen år
MARJO T. NURMINEN

Världen tar form dyker djupt ner i världskartans spännande historia. Boken är både ett informationspaket som bygger på ingående forskning och en konstbok som är en estetisk upplevelse och en fröjd för ögat.

Läs mera

Det Förskräckliga Åländska Kriget

Krimkriget i Finland 1854-1855
RAOUL JOHNSSON, ILKKA MALMBERG

Fackboksförfattaren Raoul Johnsson skildrar på ett detaljerat och medryckande vis Krimkrigets nordliga etapper i Finland åren 1854–1855. I bokens inledande del ger journalisten Ilkka Malmberg ett nytt, journalistiskt perspektiv till det våldsamma och brutala stormaktskrigets bevekelsegrunder.

Läs mera

Östersjön på kartan

Berättelser från medeltid till nutid
MARJO T. NURMINEN

Kungen som blev sjörövare. Sjörövaren som blev en legend. Kusinernas kamp om herraväldet på Östersjön. De tusen vraken på Östersjöns botten. Gasledningen som förenade öst och väst men splittrade en värld. De första kartritarna, som på sina kartor tecknade ned berättelserna om det nordliga havet och dess kuster.

Läs mera

Produkter

Your current shadow instance is STAGING (Staging). Exit