23.09.2014

Clarisse Berggårdh och Östersjön

MinaJaItameri_clarisse-berggardhMin släkt är från Åland och Västra Finland och själv har jag bott hela mitt liv nära havet i Helsingfors. I min tidiga barndom vistades vi alla somrar i segelbåt och därför vet jag att Finlands skärgård är världens vackraste ställe!

Årstiderna, i synnerhet vintern när havet fryser till is, skiljer Östersjön från alla andra hav på ett unikt sätt. Speciellt tydligt minns jag en vinter då isen var så frusen i Borgå skärgård att jag kunde rida från ö till ö på hästryggen. Det var en hisnande upplevelse som gav mig ett helt nytt perspektiv på skärgården!

Jag tror att Östersjön intresserar alla finländare på ett eller annat sätt, vare sig de bor vid Östersjön eller i inlandet. Finland är på sätt och vis en ö som Östersjön både åtskiljer från och förbinder med våra grannländer. Östersjön är en stor del av vårt liv och visar sig också som en sådan via folks berättelser i våra tidskrifter.

Sanomakoncernen har verksamhet runt Östersjön och flera av våra kunder befinner sig vid Östersjön – Östersjön är en förenande faktor för oss. John Nurminens Stiftelses verksamhet gillar vi speciellt för att man ser till att rikta resurserna så att man uppnår största möjliga nytta. Sanoma har också goda erfarenheter av samarbete med stiftelsen.

Clarisse Berggårdh är VD, Sanoma Magazines Finland.

Relaterade länkar

Your current shadow instance is STAGING (Staging). Exit