08.11.2013

Daghemmet Ankdammen i Rödbergen kommer att fira farsdag på ett nytt och annorlunda sätt: Alla pappor och barn kommer tillsammans att göra en välgörenhetspromenad, till förmån för kampanjen ”Ett Rent Östersjön”

Uutinen2013-ankkalampi-isanpaivaIdén föddes under ett veckomöte då personalen funderade på hur farsdagen skulle firas i år. Iställer för traditionell farsdags frukost ville personalen på Daghemmet Ankdammen i Rödbergen göra något annorlunda och nyttigt. Sagt och gjort, snabbt fattades det beslut om att genomföra en välgörenhetspromenad där barnen tillsammans med sina pappor gör en promenad i bekant omgivning.

Den summa pengar som redan reserverats för frukost & gåvor till papporna doneras i år till John Nurminens Stiftelse och projektet ”Ett rent Östersjön*”. Genom detta förevigas daghemmets namn på en namnmärkt stålplatta i konstverket Horisonten** som finns på Busholmen i Helsingfors. Det är roligt för barnen att sedan som lite äldre gå och beundra sin egen platta.

Närmare information:
Heidi Ruhala
Ankkalampi-Ankdammen
gsm 0405166554

PS.

*Vad är målet med projektet ”Ett rent östersjön” ?
Projektet “Ett Rent Östersjön” har som mål att förminska övergödning i Östersjön genom att minska fosforbelastning i vattnet och minska risken för oljeolyckor i Finska viken.

**Horisonten
Horisonten består av namnmärkta stålplattor, och på en av dem kommer det att stå Punavuoren Ankkalampi – Daghemmet Ankdammen i Rödbergen! Storleken på en platta är 6×15 cm och antalet plattor är 4225 stycken.

Relaterade länkar

Your current shadow instance is STAGING (Staging). Exit