03.09.2015

Syystuulet ja testikesän summa – tule mukaan tuotantokoneistoon!

Lokin testikesä on nyt päättynyt niin laskuriemme kuin kalenterinkin mukaan. Millaisia tuloksia testikesä meille tuotti, ja miten niiden avulla jatketaan? Miten sinä voit olla mukana? Katsotaanpas.

Loki ehti elokuun loppuun mennessä olla auki reilut 50 vuorokautta, joista isomman osan nelikielisenä. Tilausta merikulttuuria esittelevälle palvelulle tuntuu olevan, sillä tuossa ajassa hyvin vaatimattomalla markkinoinnilla kertyneiden vajaan 3000 käynnin keskimääräinen kesto oli useamman minuutin – vaikka puolet käynneistä oli tyypillisesti hyvin lyhyitä, yhden sivun ja muutaman sekunnin mittaisia. Johtopäätöksenä: he jotka tykkäsivät, myös uppoutuivat.

Tämän tyyppinen, perustavanlaatuinen vahvistava tulos on tietenkin meille iloinen asia ja vahva signaali jatkaa valitsemallamme tiellä. Yhtä tärkeää on ollut saada rakentavaa ja yksityiskohtaista asiakaspalautetta, sekä orgaanisesti että Adagen upeiden ammattilaisten meille lahjoituksena tekemien asiakastestausten kautta. Meillä on nyt paljon arvokasta materiaalia jonka pohjalta seuraavana tehtävänämme on tehdä kovia rajauksia ja määritellä palvelu joka on samaan aikaan selkeä ja kattava ja onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla tehtävässään tuoda merellinen kulttuuriperintö yleisön käsiin useammin, helpommin ja rikkaammin.

Ennen kuin koodista koostuvaa työkalupakkia voi kaivaa esiin, ohjelmassa on paljon suunnittelua ja tiedonkeruuta. On listattava kaikki saariston ja rannikon merelliset kohteet jotka palveluun sisällytetään, kerättävä niistä materiaalia, mietittävä miten sisällöntuotanto toteutetaan niin, että se takaa samanaikaisesti laadun, kiinnostavuuden ja tuotannon keveyden, sekä tutkittava rajapintamahdollisuuksia ulkoisen, jo olemassaolevan digitaalisen sisällön tuomiseksi palveluun.

Nyt jos koskaan on oikea aika vaikuttaa ja lähettää meille kehitysideoita, kohdetoiveita, ilmoittautua mukaan tuottamaan sisältöjä omasta saariston kohteestasi, tai huikata mikäli sinulta löytyy esimerkiksi video- tai kuvamateriaalia jota haluat ja voit tekijänoikeuksia kunnioittaen tulevassa Loki-palvelussa muiden nähtäväksi jakaa.

Ole yhteydessä – tehdään yhdessä Lokista ensi kesäksi jokaisen meren ystävän unelmapalvelu!

Yhteydenotot: projektipäällikkö Anna Herlin, anna.herlin(a)jnfoundation.fi; tel. 040 654 0609

 

Ålands sjöfartsmuseum. Åland Maritime Museum.
Syksy saa myös Maarianhaminaan – tämä kuva kylläkin hieman myöhempää syksyä aikaisempana vuonna.
Ålands sjöfartsmuseum. Åland Maritime Museum.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu