07.06.2018

Tänään on hyvä päivä maksaa lasku

Stefan Björksténillä oli muutama vuosi sitten ilon päivä. Hän näki ensimmäistä kertaa vuosiin merikotkan pesivän kesämökkinsä lähistöllä Pellingissä, itäisen Suomenlahden rannalla. Tätä ylvästä lintua ei ollut havaittu seudulla säännöllisesti pitkiin aikoihin, ja linnun näkeminen pesimisaikeissa toi Stefanille iloa. Hän oli nähnyt läheltä, miten Itämeren ympäristön tila oli vuosien saatossa silminnähden heikentynyt. Havainto merikotkasta oli Stefanin kokema merkki siitä, että meren tila oli kohentumassa.

Stefan Björkstén on Kotimaan Energia Oy:n talousjohtaja. Hän on innokas kalastaja, veneilijä ja mökkeilijä. Björkstén toimii energiayhtiön kirstunvartijana ja tänä keväänä hänestä tuntuu erityisen hyvältä maksaa suuri lasku. Kotimaan Energia lahjoittaa John Nurmisen Säätiölle yli 40 000 euroa.

Aloitimme yhteistyön John Nurmisen Säätiön kanssa keväällä 2017. Niin asiakkaamme kuin henkilöstömme ottivat yhteistyön innolla vastaan, sillä ympäristötekoihin ja uusiutuvaan energiaan perustuvat lisäarvotuotteet ovat olleet jo pitkään osana yhtiömme arvomaailmaa. Kotimaan Energian Vihreä valinta -lisäarvotuotteen valitsemalla kuluttajat saavat käyttöönsä 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä vesi-, aurinko- ja tuulivoiman muodossa*. Kotimaan Energia lahjoittaa jokaisesta Vihreä valinta -lisäarvosopimuksesta viisi euroa John Nurmisen Säätiön Itämeren suojeluhankkeisiin vuosittain.

Olen Suomenlahden rannalta mökinomistajana nähnyt läheltä, mitä Itämeren rehevöityminen konkreettisesti tarkoittaa. Esimerkiksi meidän ahkerasti käyttämä uimaranta on nykyään useasti levän peittämä. Tänään olen erityisen ylpeä asiakkaistamme. Ensimmäistä kertaa maksan yli 40 000 euron laskun hymyssä suin, sillä lahjoitussummalla pääsemme mukaan Itämeri-talkoisiin paremman tulevaisuuden puolesta. Muutoksia olen jo huomannut. Olen pannut merkille muun muassa sen, että meren vesi on kirkastunut ja kanssaveneilijät ottavat entistä paremmin huomioon Itämeren herkkyyden muutoksille toimimalla entistä vastuullisemmin.

Yhteistyömme kannalta tulevaisuus näyttää hyvin positiiviselta. Vihreä valinta -lisäarvotuote on erittäin suosittu asiakkaidemme keskuudessa. Yhteistyön vaikutukset näkyvät myös yrityksessämme sisäisesti. John Nurmisen Säätiön edustajien vierailu yhteistyön alkutaipaleella toimistollamme lisäsi henkilökuntamme Itämeri-tietoisuutta, innosti laskemaan omaa hiilijalanjälkeään ja ottamaan Vihreä valinta -lisäarvotuotteen myös osaksi omaa sähkösopimustaan. Ihmisten kiinnostus uusiutuvaa energiaa kohtaan on tutkimusten mukaan jatkuvassa kasvussa, ja se näkyy myös Vihreä valinta -lisäarvotuotteen kiinnostavuudessa. Uusiutuvan energian tuoteperheeseen tuli alkuvuodesta laajennus, kun lisäsimme uusiutuvan energian valikoimaamme 100 % alkuperävarmennettua aurinkoenergiaa. Aurinkoenergia-lisäarvotuotteeseen sisältyy myös 5 euron vuosilahjoitus John Nurmisen Säätiölle.

Itämeri on meille henkireikä ja on tärkeää, että myös seuraavat sukupolvet saavat uida kirkkaissa vesissä ja syödä terveellistä kalaa. Siksi olen ylpeä asiakkaistamme, jotka tukevat tätä tärkeää hanketta.

Stefan Björkstén
talousjohtaja, Kotimaan energia

*Vihreä Valinta -sähkössä käytetään energianlähteenä 25 prosenttia tuulivoimaa, 25 prosenttia aurinkovoimaa ja 50 prosenttia norjalaista Guarantee of Origin -alkuperäsertifioitua vesivoimaa. Vesivoiman alkuperä voidaan jäljittää aina laitostasolle asti, millä myös varmistetaan, että vesivoima on tuotettu vaelluskalaystävällisissä tuotantolaitoksissa.

Lue lisää:

Tiedote: Puhtaalla energialla puhtia Itämeren suojeluun – Kotimaan Energian lahjoitus vähentää sinilevää 200 000 kiloa

Lue lisää Vihreästä valinnasta
Lue lisää Aurinkoenergiasta

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu