09.02.2017

Tule kahville! John Nurmisen Säätiön Loki-kahvila tuo venemessuille ennätysmäärän meriohjelmaa

John Nurmisen Säätiö on tuottanut perjantaina käynnistyville venemessuille (10.-19.2.2017) poikkeuksellisen monipuolisen ohjelman, jossa esitellään merellistä kulttuuriperintöä sekä tietoa Itämeren tilasta ja suojeluhankkeista. Vuosittain järjestettävä Vene 17 Båt on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma.

Loki-kahvilassa herkkuja ja yli 50 merellistä ohjelmanumeroa

Minne tulevana kesänä kannattaa veneillä? Entä millaisia uskomuksia ja myyttejä vanhoihin karttoihin liittyy? Ehdimmekö vielä pelastaa Itämeren?

Kaikki tämä ja paljon muuta selviää eteläisen sisäänkäynnin aulassa sijaitsevassa Loki-kahvilassa. Kahvilan lavalla kuullaan messujen aikana yli 50 eri meriteemaista esitystä. Kahvilayleisö pääsee tutustumaan muun muassa museolaiva Pommernin hurjiin matkoihin, 1700-luvun amiraalin elämään, puuveneperinteeseen, veneilyn tulevaisuuteen sekä naisten purjehdustoiminnan historiaan ja nykypäivään.

Tarjolla on myös monipuolinen kattaus Itämeren suojeluun ja elinympäristöön liittyvää ohjelmaa. Kahvilassa pohditaan muun muassa kestävää kalastusta, Itämeren loheen ja silakkaan liittyviä arvoja sekä Itämeren suojelukeinoja.

Messujen starttipäivänä lehdistö- ja yleisötilaisuus Hjalliksen kanssa

Perjantaina 10.2. klo 15.00 Loki-kahvilassa kuullaan Hjallis Harkimon muistoja maailmanympäripurjehduksesta, jonka hän teki 30 vuotta sitten legendaarisella Swan 51 s/y Belmontilla.

Harkimon maailmanympäriyksinpurjehdus vuosina 1986-87 on edelleen yksi suomalaisen purjehdushistorian merkittävämpiä saavutuksia. Harkimo sijoittui kolmanneksi omassa luokassaan eikä tätä saavutusta ei ole rikottu suomalaisessa kilpapurjehduksessa sen koommin.

Tilaisuudessa kerrotaan myös s/y Belmontin omistavan Venevuokraamo Jahti Oy:n merkittävästä lahjoituksesta John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

Hauskaa ohjelmaa lapsiperheille

Loki-kahvilassa järjestetään lisäksi lapsille suunnattua ohjelmaa, kuten veneilyturvallisuusoppipaja, lukunurkkaus sekä satuhetkiä. Lapsille suunnattua ohjelmaa on erityisesti perhepäivänä 19.2., jolloin pienet messuvieraat pääsevät tutustumaan Amiraali Chapmanin roolihahmoon. Amiraalin johdolla opetellaan Viaporin saaristolaivastossa tarvittavia taitoja, kuten solmujen tekemistä ja lipuilla tehtäviä signaalimerkkejä. Kahvilassa vierailee lisäksi Suomen merimuseon Laivakoira Vellu.

Lava-ohjelman lisäksi lapset ja lapsenmieliset voivat osallistua jännittävään Loki-aarteenetsintään, jonka pääpalkintona on kahden hengen matka Tykkisluuppi Dianan kesän yleisöpurjehdukselle. Aarteenetsinnässä kierretään messupisteitä, joissa vastataan meriaiheisiin leikkimielisiin kysymyksiin. Mukaan leikkiin tarvitsee vain älypuhelimen tai tabletin sekä Loki-kahvilasta saatavan aarrekartan. Kaikki tehtävärastit suorittaneet saavat etsinnän lopuksi mukaansa pienen aarrepalkinnon.

Laske oma Itämeri-jalanjälkesi uudella Itämeri-laskurilla

Säätiön perinteisellä messuosastolla 4c59 voi tutustua merikirjallisuuteen, Puhdas Itämeri -hankkeisiin ja juuri julkaistuun Itämeri-laskuriin. Laskurilla voi selvittää oman Itämeri-jalanjälkensä sekä tarkastella millaisilla arkipäivän valinnoilla kuormitusta voi vähentää.

Itämeri-laskuriin pääsee tutustumaan myös säätiön pyörittämässä Loki-kahvilassa lauantaina 11.2. klo 11.15 – 11.45, jolloin professori Jyri Seppälä (Suomen ympäristökeskus SYKE) ja tutkija Merja Saarinen (Luonnonvarakeskus) esittelevät laskuria sekä kertovat, millaisia valintoja kuluttaja voi tehdä Itämerta suojellakseen.

Säätiön kustantamia kirjoja messuhintaan

John Nurmisen Säätiön osastolla voi tuttuun tapaan tutustua säätiön kustantamiin kirjoihin, joita voi ostaa messujen ajan huokeaan tarjoushintaan. Esillä on muun muassa syksyn 2016 kirjauutuudet: merihistoriaan perehtyneen Raoul Johnssonin Amiraali Nordenskjöldin meriseikkailut sekä luotsilaitoksen 320-vuotisjuhlakirja Miehet merellä – hetkiä luotsauksen historiasta.

Uutuuskirjoihin ja niiden tekijöihin pääsee tutustumaan myös Loki-kahvilassa. Amiraali Juhani Kaskeala sekä tietokirjailija Raoul Johnsson keskustelevat suomalaisen merisankarin, Otto Henrik Nordenskjöldin vaiherikkaasta urasta lauantaina 18.2. Miehet merellä –teoksen toimittanut Ilkka Karttunen esittelee puolestaan nostalgisia valokuvamuistoja 320-vuotiaan luotsilaitoksen taipaleelta sunnuntaina 19.2.

John Nurmisen Säätiön messutarjouksia voi hyödyntää myös säätiön verkkokaupassa, jossa saa koodia VENE17 käyttämällä kaikista tuotteista -20% alennuksen. Tarjous on voimassa 10. – 20.2.2017.

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi. Säätiö kustantaa ja julkaisee tietokirjoja ja tuo merellistä tietoa tarjolle kaikille ilmaisen Loki-verkkopalvelun avulla. Säätiön Puhdas Itämeri –hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisesti vähentämällä mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä.
www.johnnurmisensaatio.fi
www.lokistories.fi
www.johnnurmisensaatio.fi/itamerilaskuri

Lisätietoja:

Loki-kahvila sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin aulassa (krs. 2). Kahvila on avoinna koko venemessujen ajan 10.-19.2.2017. ja sen ohjelma löytyy sekä John Nurmisen Säätiön verkkosivuilta ja Loki-kahvilan omasta Facebook-tapahtumasta.

John Nurmisen Säätiön messupiste: 4c59, halli 4

Anna Herlin
Projektipäällikkö, Loki-hanke, John Nurmisen Säätiö
+358 (0)40 654 0609
anna.herlin(at)jnfoundation.fi

Tuula Putkinen
Viestintäjohtaja, John Nurmisen Säätiö
+358 (0)400 907 809
tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi

 

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu