Kauppa

Kauppa

Itämeren tarina

Karttojen matkassa keskiajalta nykyaikaan

Marjo T. Nurminen

39,90 

0 out of 5

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kustantaja: John Nurmisen Säätiö

Sivumäärä: 368

ISBN-13: 9789529745852

Kategoriat: , ,

Itämeren tarina

Karttojen matkassa keskiajalta nykyaikaan

Marjo T. Nurminen

39,90 

0 out of 5

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Kuningas, josta tuli merirosvo. Merirosvo, josta tuli legenda. Itämeren herruudesta taistelevat serkukset. Merenpohjassa makaavat tuhannet hylyt. Kaasuputki, joka yhdisti idän ja lännen mutta jakoi maailman. Ensimmäiset kartanpiirtäjät, jotka kertoivat pohjoisen meren ja sen rannikoiden tarinat kartoillaan.

Itämeren tarina on jännittävä aikamatka ja kiehtova matkaopas Itämeren monikasvoiseen maailmaan keskiajalta nykyaikaan. Itämeri näyttäytyy kirjassa väylänä, jonka aalloilla ovat kohdanneet niin yksittäiset seikkailijat kuin kokonaiset laivastot. Kirja kertoo vuosisatoja jatkuneesta vilkkaasta merellisestä vuorovaikutuksesta, tiedosta, taidoista ja tuotteista, jotka ovat muokanneet ihmisten elämää ja maailmankuvaa Itämeren rannoilla.

Itämeren maailma avautuu kirjassa karttojen kautta. Teos tarjoaa harkitun kattauksen historiallisesti merkittäviä karttoja sekä ajankohtaisia nykykarttoja. Kirja paljastaa oivaltavasti, miten kartat auttavat ymmärtämään Itämeren alueen historiaa ja nykyaikaa. Samalla teos kertoo, kuinka kartoilla on sekä välitetty tietoa että vaikutettu mielikuviin Itämerestä ja sen rannoilla elävistä ihmisistä viikinkiajoista nykypäiviin.

Itämeren tarina on ilmestynyt myös ruotsiksi nimellä Östersjön på kartan. Teos on loppuunmyyty verkkokaupastamme, mutta se on ostettavissa hyvin varustelluista kirjakaupoista.

“Marjo T. Nurminen on tarttunut haastavaan aiheeseen, joka edellyttää laajaa lähdepohjan tuntemusta, kielitaitoa ja kykyä ”katsoa” kansallisia ja valtiollisia teemoja osana laajempaa Itämeren kontekstia… Nurminen on onnistunut erinomaisesti runsaasti aikaa vaatineessa työssä.
Laura Kolbe, historiantutkija ja Helsingin yliopiston Euroopan historian professori

“Itämeren tarina on kerrassaan upea teos! Teoksen laajuudesta huolimatta luin sen melkein yhdeltä istumalta. Teos on viimeisintä yksityiskohtaa myöten loistelias kertomus: teksti, kuvatoimitus, graafinen suunnittelu, painojälki – kaikki. Selkeän jäsennyksen ansiota tätä viihdyttävää opasta Itämeren alueen historiaan voi lukea myös valikoiden, ja kirjan lopusta tapahtumien ja hallitsijasukujen jäsentämistä helpottava aikajana. Mainio lisä kirjahyllyyn paitsi meille Itämeren historiaan jo perehtyneille entusiasteille, myös näihin kertomuksiin ensi kertaa tutustuville ja historiaa opiskeleville.
Markku Löytönen, maantieteen professori emeritus

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu