16.02.2021

Ulkoilun verkkokauppa Outnorth pyrkii parempaan tulevaisuuteen – kymppitonni Puhdas Itämeri -hankkeille

Pohjoismaiden johtava ulkoilun verkkokauppa Outnorth tiedostaa vastuunsa toimia niin kestävällä tavalla kuin mahdollista, jotta ulkoilusta voisi nauttia myös tulevaisuudessa. Yhtenä tekonaan Outnorth lahjoittaa 10 000 euroa John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille. Outnorth tekee lahjoituksen Urberg-tuotemerkkinsä kautta, joka on osa 1% for the Planet -verkostoa.

Merten ja ilmaston hyvinvointi ovat Outnorthille ja säätiölle tärkeitä – merestä nauttiminen ja raikas ulkoilmaelämä edellyttävät ympäristön hyvinvointia. ”Itämeren laajamittaisin ongelma on rehevöityminen ja se haittaa niin meren ekosysteemiä kuin vesien virkistyskäyttöä. John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa vähennämme Itämerta rehevöittävien ravinteiden määrää. Hienoa saada tukea tähän suuren skaalan merenpelastustyöhön”, toteaa John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

Ilmastomuutoksen vaikutusten ennustetaan kiihdyttävän Itämeren rehevöitymistä entisestään. Ennusteiden mukaan kasvavat sademäärät ja vähälumiset talvet kasvattavat ravinnevalumia maalta Itämereen, mikä edistää lämpenevän meriveden lisäksi levien kasvua meressä.

Sen lisäksi, että Outnorth tukee säätiön Itämeri-työtä, se toimii myös kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi ja tähtää tulevaisuudessa ilmastoneutraaliksi. Muina askelinaan kohti kestävyyttä yritys pyrkii vähentämään haitallisten kemikaalien ja muovin käyttöä, sekä edellyttää sosiaalisen kestävyyden toteutumista työolosuhteissa sekä eläinten hyvinvoinnissa.

”Pohjoismaiden johtavana ulkoilun verkkokauppana Outnorth haluaa tukea organisaatioita, jotka voivat auttaa meitä suojelemaan upeaa luontoamme. Sekä me että asiakkaamme rakastamme luontoa ja sen tarjoamia loputtomia virkistys- ja seikkailumahdollisuuksia. Olemme kaikki huolestuneita kuormituksesta, jota elämäntapamme aiheuttaa planeetalle, ja tuemme John Nurmisen Säätiön Itämeren suojelutyötä hyvillä mielin. Teemme lahjoituksen osana 1% for the Planet -verkostoa, johon Urberg-brändimme on kuulunut jo vuosia”, kertoo kestävän kehityksen päällikkö Stefan Gustafsson Outnorth AB:stä.

 

John Nurmisen Säätiö – Itämeren suojelua ja kulttuuritekoja
Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiö on kulttuuriteoistaan palkittu tiedonvälittäjä ja merellisen sisällön tuottaja. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeissa parannetaan Itämeren tilaa konkreettisilla, mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä vähentävillä toimilla. Työtä ohjaavat mitattavat tulokset ja vaikuttavuus. www.johnnurmisensaatio.fi

Outnorth
Ulkoilun verkkokauppa Outnorth tekee työtä ulkoilun ja hyvinvoinnin eteen, ja haluaa innostaa yhä useampia ihmisiä ulos liikkumaan ja nauttimaan luonnosta. Outnorthin kestävän kehityksen työstä voi lukea täältä:
www.outnorth.fi/kestava-kehitys

1% for the Planet
1% for the Planet -verkostossa jäsenet sitoutuvat antamaan prosentin myynnistään ympäristölle. Verkoston kautta lahjoittajat löytävät sopivat ja tehokkaat ympäristöjärjestöt toteuttamaan tekoja ympäristön hyväksi.
www.onepercentfortheplanet.org

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu