23.06.2016

Vierasvenesatamat ja retkipaikat ilmestyivät Lokin kartalle

John Nurmisen Säätiön ja suomalaisten merimuseoiden toukokuussa julkaisema Loki-verkkoyhteisö on tänään moninkertaistanut sisältönsä. Aktiivinen käyttäjäyhteisö on kirjannut Lokiin omia merellisiä lokimerkintöjään ja nyt niiden rinnalle on tuotu kertarysäyksellä kattavat tiedot suomalaisista vierasvenesatamista sekä kymmeniä upeita luontoretkikohteita Retkipaikka-blogiyhteisöltä.

”Yksi Loki-projektin tavoitteista on alusta asti ollut erilaisten tietokokonaisuuksien yhdistäminen käyttäjäystävällisen ja suurelle yleisölle suunnatun palvelun alle. Me uskomme, että tieto kasvaa jakamalla”, kertoo Lokin projektipäällikkö Anna Herlin John Nurmisen Säätiöstä. ”Vierassatamatiedot ovat olleet keskeinen kehitystoive käyttäjiemme keskuudessa. Olemme saaneet hienot kädenojennukset Sailmate- ja Vierassatamat.fi -palveluilta, joiden ansiosta vierassatamat saatiin myös Lokin kartalle.”

Lokissa vierassatamat on merkitty harmain ankkurisymbolein. Satamaa klikkaamalla selaaja näkee kunkin sataman keskeiset palvelut, vierasvenepaikkojen lukumäärän, kiinnittymistavat, sataman syvyyden ja avoimuuden tuulille. Satamia ilmestyi kartalle yli 500 kappaletta – mukana on myös sisävesien satamat – joten helppokäyttöisyyden nimissä Lokin käyttäjä pystyy kartan yläkulmasta määräämään, milloin satamat näkyvät kartalla.

Retkipaikka.fi-blogiyhteisö on ollut yksi Loki-tiimin esikuvista Loki-palvelua toteutettaessa. Palveluja yhdistää muun muassa tavoite lähellä olevien tarinoiden jakamisesta sekä yhteisöjen syntymisestä digitaalisen ja fyysisen kokemuksen yhdistelmän äärellä, Herlin kertoo. Retkipaikka-bloggaajien merellisiä artikkeleita löytyy nyt Lokin kartalta nelisenkymmentä, Virolahden Himankirkosta Hailuotoon asti pitkin rannikkoa ripoteltuina. ”Tämä avaus ilahduttaa erityisesti, sillä kulttuuriperinnön säilyttäminen ja esilletuominen on meille tärkeää. Toivomme, että tämä yhteistyö ilahduttaa mahdollisimman monia meren ystäviä”, toteaa Retkipaikka-blogiyhteisön perustaja Antti Huttunen.

Loki-palveluun on luvassa kesän aikana vielä useita parannuksia ja muutamia uusia toimintoja. Tärkeimmät uutuudet ovat tietysti käyttäjien Lokiin kirjaamat lokimerkinnät, joita ilmestyy päivittäin! Jaa sinäkin oma merellinen tietosi tai tarinasi, ja löydä inspiraatiota kesän retkiin selailemalla muiden merkintöjä.

 

www.lokistories.fi

Loki Facebookissa

Loki Instagramissa

Loki Twitterissä

Retkipaikka.fi

Sailmate

Vierassatamat.fi

Lisätiedot ja yhteydenotot Lokiin liittyen:

loki(a)jnfoundation.fi

Projektipäällikkö Anna Herlin, ks. Yhteystiedot

 

 

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu