27.05.2021

Vuoden 2020 vuosikertomus julkaistu

John Nurmisen Säätiön vuoden 2020 vuosikertomus on julkaistu ja luettavissa verkkosivuiltamme. Vuosikertomus sisältää edeltävän vuoden tilinpäätöksen lisäksi ajantasaista tietoa säätiön hankkeista ja toiminnasta sekä tuoreimmista tuloksista ja saavutuksista.

Hyvä Itämeren ystävä,

nyt sen voi jo sanoa: me John Nurmisen Säätiössä selvisimme vaarallisista vesistä eli koronavuodesta hyvin, niin varainhankinnassa kuin konkreettisten projektiemme toteutuksessa. Vain muutama asia meidän oli peruutettava turvallisuuden takia, mutta saimme kuitenkin kokoamme suuremman siivun Itämerta rehevöittävästä ravinnekuormasta leikattua.

Me pelastamme Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville joka päivä. Ilmastonmuutos kirittää meitä ja Itämeren suojelutoimien kiireellisyyttä: emme halua menettää puhdasta merta emmekä ainutlaatuista saaristolaiskulttuuriamme. Onneksi vielä ei ole liian myöhäistä.

Käynnistimme viime vuonna pandemiasta huolimatta poikkeuksellisen monta merenpelastushanketta. Osan pilotteina, kuten Satakunnan lantakierrätyspilotin ja Rannikkoruokohankkeen. Molemmista olemme kehittäneet nyt suuremmat kokonaisuudet, joiden avulla saamme fosforia paremmin sinne missä sitä tarvitaan: pois merestä kasvinviljelyyn. Rannikkoruokoa niittämällä pelastamme Itämerta, ehkäisemme ilmastonmuutosta ja ennallistamme kansallismaisemaa.

Ilmastonmuutoksen takia luonnon monimuotoisuus on uhattuna. Tämänkin takia säätiömme työ Itämeren rehevöitymisen leikkaamiseksi on tärkeää, sillä hyvinvoiva meri turvaa sen asukkien elinolosuhteet.

Monimuotoisuus ja merisankaruus puhuttavat tänä vuonna myös säätiön neljässä kirjauutuudessa. Niissä syvennytään muun muassa merentutkimuksen vaiheisiin, itäisen Suomenlahden unohdettuun menneisyyteen sekä lounaisen saaristoluonnon upeaan kirjoon. Itämeripäivänä 26.8.2021 pääsemme oppimaan ainutlaatuisen kotimeremme historiasta, kulttuurista ja ekologiasta sekä nauttimaan vesistöjen tuomista virkistysmahdollisuuksista kansainvälisesti ympäri Itämerta.

Tätä monipuolista työtämme olemme voineet edistää lahjoittajien ja yrityskumppaneidemme avulla. Toimintaamme on vauhdittanut Moomin Charactersin kanssa lanseerattu kansainvälinen #MEIDÄNMERI-kampanja. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia säätiön ystäviä: yrityskumppaneita, lahjoittajia, sidosryhmiä ja muita kannustusjoukkojamme. Ilman teitä tuloksellinen työmme ei olisi mahdollista! Tarkemmin vuoden 2020 saavutuksiimme voi sukeltaa vuosikertomuksen avulla.

Kuva: Ilkka Vuorinen

Kiittäen ja hyviä lukuhetkiä toivottaen,
FT Annamari Arrakoski-Engardt
John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja

John Nurmisen Säätiön vuosikertomus 2020

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa ""Staging"". Poistu