16.05.2015

Vuosikertomus 2014 ja säätiön toiminnan kuvaus nyt verkossa

Vuoden 2014 vuosikertomus pdf-tiedostona.
Vuoden 2014 vuosikertomus pdf-tiedostona.

Säätiön viides vuosikertomus on julkaistu. Tuttuun tapaan vuosikertomukseen sisältyy menneen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä katsaus kuluvaan vuoteen.

Asiamies Annamari Arrakoski-Engardt säätiön kulttuuritehtävästä:
“Yhtenä haasteenamme on tasapainon löytäminen säätiön tarkoituksen ja kustannusmaailman realiteettien välimaastosta. Säätiön julkaisu- ja näyttelytoiminnan tavoitteena ei ole voiton, vaan korkeatasoisen merenkulun kulttuuriperintöä vaalivan sisällön tuottaminen suurelle yleisölle. Esimerkiksi säätiön perinteisessä julkaisutoiminnassa kulut ovat ylittäneet kirjamyynnin tuotot jo monena perättäisenä vuotena. Vaikka teemmekin työtä rakkaudesta kulttuuriin, on kulttuuritoiminnan pitkäjänteisen rahoituksen takaamiseksi haettava myös uusia rahoituslähteitä sijoitustoiminnan tuottojen lisäksi. Rahoitusta tarvitaan myös uusiutumiseen: haluamme olla jakamassa merikulttuurin sisältöä uusilla ja moderneilla tavoilla ja uusissa kanavissa.”

Hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen Puhdas Itämeri – hankkeista:
“Rohkaisevat tulokset näyttävät, että suojelutoimenpiteet ovat purreet. Nyt on tärkeä varmistaa työn jatkuvuus. Haastavassa taloudellisessa tilanteessa on kuitenkin käynyt selväksi, että Itämeren suojelu uhkaa jäädä muiden asioiden jalkoihin. Me olemme jo identifioineet ja valmistelleet hankkeita, joissa toimintaperiaatteemme mukaisesti voidaan kustannustehokkaasti saavuttaa mitattavia tuloksia, suhteellisen nopealla aikataululla.”

Vuosikertomus on luettavissa verkkosivujen Tietoa meistä -osiossa ja painetun version voi tilata säätiöstä tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi.

Aiheeseen liittyvää

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu