LIITY SUUREEN AALTOON

Pelastetaan itämeri ja sen perintö kuukausilahjoittajana

Hankkeen mittakaavaa havainnollistaa kuvitteellinen esimerkki. Rahtilaivassa on lastina 5 000 tonnia lannoitetta. Lastina olevassa yhdistelmälannoitteessa fosforia on viisi prosenttia. Kuljetussopimuksissa sallittu, pääasiassa lastauksen eri vaiheissa syntyvä hävikki on 0,5% lastista. Tässä laskelmassa on oletettu, että hukka olisi tästä vain kymmenesosa. Tällöin mereen päätyisi 2,5 tonnia lannoitetta, joka sisältää 125 kg fosforia. Tämä fosforimäärä riittäisi tuottamaan mereen päätyessään 125 tonnia levää. Kuvitus: Anne Haapanen

Lahjoituksesi turvin toteutamme tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistamme, että meren tarina välittyy eteenpäin.

Tapoja tukea John Nurmisen Säätiön työtä:

 • Yritysyhteistyö yritystukijana
 • Rahalahjoitukset
 • Markkinointi- ja tuotemyyntiyhteistyö
 • Pro bono -yhteistyö
 • Laitteisto- ja välinelahjoitukset
 • Mediatilalahjoitukset

Pelastetaan itämeri ja sen perintö!

 • 1. Valitse ensin lahjoituksen suuruus

 • 2. Kerro seuraavaksi yhteystietosi

 • 3. Valitse vielä laskutuspäivä

Kertalahjoitus

Lahjoittaminen on helppo ja nopea tapa auttaa. Lahjoituksesi turvin teemme tuloksellista Itämeren suojelutyötä sekä välitämme meren tarinaa tuleville sukupolville.

Valitse lahjoituksen kohde ja suuruus

Pelasta pala Itämerta

Liity mukaan Itämeren pelastusjoukkoihin lunastamalla pala Itämerta. Voit valita kartalta haluamasi paikan ja tehdä lahjoituksen. Voit myös antaa pelastamasi palan  lahjaksi perheenjäsenelle tai ystävälle.

PELASTA PALA ITÄMERTA

Yrityslahjoitus

Itämeren ja sen perinnön pelastaminen tuleville sukupolville on yrityksille ajankohtainen tapa toteuttaa ympäristötyötä ja yhteiskuntavastuuta. Tukemalla John Nurmisen Säätiötä yrityksesi on mukana tekemässä konkreettista ja tuloksellista Itämeren suojelutyötä ja varmistamassa, että Itämeren perintö siirtyy myös tuleville sukupolville.

Tapoja tukea John Nurmisen Säätiön työtä:

 • Yritysyhteistyö yritystukijana
 • Rahalahjoitukset
 • Markkinointi- ja tuotemyyntiyhteistyö
 • Pro bono -yhteistyö
 • Laitteisto- ja välinelahjoitukset
 • Mediatilalahjoitukset

LUE LISÄÄ YRITYSYHTEISTYÖSTÄ

Merkkipäiväkeräys

Juhlista syntymäpäiviäsi, hääpäivääsi, valmistumistasi tai muuta merkkipäivääsi käynnistämällä keräys Itämerelle. Kun vietät merkkipäivääsi, voit pyytää onnittelijoita lahjojen antamisen sijasta tekemään lahjoituksen John Nurmisen Säätiölle. Merkkipäiväkeräyksellä tuette yhdessä työtä Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi.

Ohjaa merkkipäivänäsi huomionosoitukset John Nurmisen Säätiölle ilmoittamalla kutsun yhteydessä keräystilimme tiedot. Voit kertoa asiasta kutsutekstissä esimerkiksi näin:

Juhlin 50-vuotispäiviäni xx.xx.20xx. Kukkien ja huomionosoitusten sijaan toivon teidän tukevan John Nurmisen Säätiön työtä Itämeren suojelemiseksi ja sen kulttuuriperinnön säilyttämiseksi.

Tili: FI06 1214 3000 1122 96
Maksun saaja: John Nurmisen Säätiö
Viesti: ”Matti Meikäläinen 50 v.”

Myös yritykset voivat tehdä merkkipäivälahjoituksen John Nurmisen Säätiölle juhlistaessaan esimerkiksi pyöreitä vuosia. Ilmoita merkkipäiväkeräyksestä täällä.

Ilmoita merkkipäiväkeräyksestä täyttämällä alla olevat tiedot.

Lähetämme diplomin, nimilistan lahjoittaneista ja kokonaissumman lahjoituksista noin kaksi viikkoa merkkipäivän jälkeen.

Ilmoitathan muista mahdollisista toiveistasi yhteystietolomakkeen lisätietoja-kentässä.

 • Esimerkiksi "Matti Meikäläinen 50 v."
 • Yhteystiedot

 • Merkkipäivän tiedot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Muistokeräys

Voit kunnioittaa muistolahjoituksella edesmenneen muistoa. Yhteisellä keräyksellä voidaan kukkien tai muistoadressien sijaan tukea työtä Itämeren ja sen perinnön säilyttämiseksi.

Välitämme omaisille tiedon keräykseen osallistuneista sekä muistolahjoituksen tuottaman yhteissumman. Tiedot lähetetään noin kaksi viikkoa muistotilaisuuden jälkeen.

Muistokeräyksen perustaminen on vaivatonta. Jos haluat perustaa keräyksen, täytä tarvittavat tiedot alla.

Muistokeräyksen perustaminen

Muistokeräyksen perustajana voi toimia esimerkiksi edesmenneen lähiomainen. Vainajaa muistavien henkilöiden lahjoitukset ohjautuvat hänen perustamaansa keräykseen. Muistolahjoituksen perustamisen jälkeen voi lahjoitusmahdollisuudesta kertoa esimerkiksi kuolinilmoituksessa.

Täytäthän alla olevat tiedot, jotta saamme tarvittavat tiedot muistolahjoitusten seuraamista varten. Osoitetiedot ja muistotilaisuuden päivämäärä ovat tarpeen, jos haluat tiedon keräyksen loppusummasta ja keräykseen osallistuneista henkilöistä.

Pyydä muistolahjoituksen tekevää kirjoittamaan tilisiirtolomakkeen viestikohtaan seuraavat tiedot:

 • Edesmenneen nimi
 • Muistajan / muistajien nimet

Näin osaamme kohdentaa lahjoitukset oikeaan keräykseen.

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Taksvärkkikeräys

John Nurmisen Säätiön tavoitteena on hyvinvoiva meri ja sen monipuolisten tarinoiden jakaminen. Hankkeemme parantavat Itämeren tilaa pienentämällä merelle liian suurta ravinnekuormaa ja vähentämällä ympäristöriskejä. Taistelemme erityisesti Itämeren rehevöitymistä vastaan. Rehevöityminen ilmenee muun muassa jokakesäisinä sinilevälauttoina ja sameina rantavesinä. Itämeren suojelutyön ohella säätiö haluaa varmistaa, että Itämeren tarinat siirtyvät myös tuleville sukupolville. Valitsemalla päivätyökeräyksenne kohteeksi John Nurmisen Säätiön, olette mukana Itämeren pelastusjoukoissa.

Tarjoamme käyttöönne materiaalia Itämeri-aiheisen oppitunnin pitämiseen. Tunnilla luokkanne voi tutustua Itämeren tilaan, ongelmiin ja merta tervehdyttäviin toimiin. On suositeltavaa pitää Itämeri-tunti ennen päivätyökeräystä. Oppilaitoksenne saa itse valita ajankohdan, jolloin keräyspäivä pidetään. Osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista. Suositus päivätyöstä maksettavaksi palkkioksi on 15 euroa.

Lisätietoja toiminnastamme löydät oheisista esitteistä:

Tietoa opettajalle
Tietoa oppilaille

Näin käynnistätte keräyksen

 1. Sopikaa päivätyökeräyksen päivämäärä
 2. Ilmoittakaa koulunne tai luokkanne mukaan John Nurmisen Säätiön päivätyökeräykseen alla olevalla lomakkeella
 3. Saatte vastausviestinä ohjeet ja materiaalit yhteyshenkilöllenne
 4. Järjestäkää keräys
 5. Tilittäkää keräyssumma John Nurmisen Säätiön keräystilille FI06 1214 3000 1122 96

Huomioittehan, että säätiö ei vakuuta päivätyökeräykseen osallistujia.

Testamenttilahjoitus

John Nurmisen Säätiöllä on pitkät perinteet suomalaisen merihistorian ja -kulttuurin vaalimisessa sekä Itämeren suojelutyössä. Teemme töitä Itämeren pelastamiseksi ja sen tarinan säilyttämiseksi tuleville sukupolville ja olemme luotettava taho, jos harkitsette omaisuutenne testamenttaamista hyvään tarkoitukseen.

Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita. John Nurmisen Säätiö ei voi edunsaajana tarjota juridista apua testamentin laatimiseen.

Mikäli olette kiinnostuneita testamenttilahjoituksesta, otattehan yhteyttä säätiön varainhankintajohtaja Erkki Saloon, erkki.salo(at) jnfoundation.fi tai puh +358 (0)40 728 1859.

Tilisiirto

Yleislahjoitus säätiölle

Tue toimintaamme tekemällä yleislahjoitus säätiölle. Lahjoituksesi avulla toteutamme tuloksellisia ja konkreettisia Itämeren suojelutoimia sekä varmistamme, että meren tarinat välittyvät eteenpäin jälkipolville.

SAAJA: John Nurmisen Säätiö
IBAN-NUMERO: FI06 1214 3000 1122 96
SWIFT: NDEAFIHH

Lahjoitus Puhdas Itämeri -hankkeille

Auta meitä pelastamaan Itämeri! Tue työtämme Itämeren rehevöitymisen pysäyttämiseksi ja meren ympäristöriskien pienentämiseksi.

SAAJA: John Nurmisen Säätiö
IBAN-NUMERO: FI54 1596 3000 0765 15

SWIFT: NDEAFIHH

Lahjoitus merikulttuurille

Osallistu meren tarinan välittämiseen. Tue työtämme, jossa tuotamme merellistä kulttuurisisältöä, julkaisemme kirjoja ja järjestämme näyttelyitä sekä tapahtumia.

SAAJA: John Nurmisen Säätiö

IBAN-NUMERO: FI32 1596 3000 0765 23
SWIFT: NDEAFIHH

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu