Tule mukaan levittämään sanaa Itämeren ainutlaatuisuudesta! Jaa meille mieleenpainuvin Itämeri-muistosi. Kokoamme muistoista suomalaisten merisuhteesta kertovan näyttelyn.

Voit jakaa muiston valitsemallasi tavalla: kuvana, tekstinä, ääninauhana tai videona. Muisto voi olla lyhyt tai pitkä, hauska tai liikuttava – jopa pelottava! Tärkeintä on, että muisto on sinulle jollain tavalla merkityksellinen.

Kerro vaikkapa unohtumattomasta kalasaaliista, hurjasta purjehdusmatkasta, ällöttävimmästä sinilevähetkestä tai suosikki retkipaikastasi meren äärellä. Muisto voi liittyä myös esimerkiksi Itämeren eläimiin tai eri vuodenaikoihin. Sinun muistollasi on väliä ja toivomme saavamme tarinoita mitä erilaisimmista aiheista!

Voita opastettu purjehdus s/y Belmontilla

Arvomme kaikkien muistonsa ja yhteystietonsa 30.6. mennessä jakaneiden kesken purjehduksen legendaarisella s/y Belmontilla viidelle hengelle aveceineen (palkinnon arvo noin 250€/hlö). Sinun tai seuralaisesi ei tarvitse olla purjehdustaitoinen, sillä purjehduksella on mukana ammattitaitoinen miehistö. Purjehdus toteutetaan Helsingissä elokuussa 2020.

Purjehduksen lisäksi arvomme 10 kappaletta John Nurmisen Säätiön kustantamia kirjoja (yhden palkinnon arvo 15-40 €). Arvonta suoritetaan 3.7.2020 mennessä ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Jätä muistosi näin

JAA MUISTOSI MEILLE JOKO*:

• Lähettämällä muisto Whatsapp-viestillä numeroon 050 544 8844. Kerrothan meille samalla: nimesi tai nimimerkkisi, ikäsi ja tapahtumapaikan, jota muisto koskee.

• Lähettämällä muisto sähköpostilla osoitteeseen muistojenmeri@jnfoundation.fi. Kerrothan meille samalla: nimesi tai nimimerkkisi, ikäsi ja tapahtumapaikan, jota muisto koskee.

• Jakamalla muisto Instagramissa hashtagilla #muistojenmeri

*Jättämällä muiston millä tahansa alla luetellulla tavalla, sitoudut hyväksymään osallistumissäännöt.

Muistojen meri -hanke

Muistojen keruu on osa John Nurmisen Säätiön Muistojen meri -hanketta. Hankkeen tavoitteena on avata näkökulmia ihmisten mielikuviin ja uskomuksiin merestä sekä aktivoida suomalaiset miettimään suhdettaan Itämereen.

Muistojen kirjo ja suomalaisten Itämeri-suhde kuratoidaan monimediaiseksi näyttelykokonaisuudeksi, joka julkaistaan Itämeripäivänä 27.8.2020.

Otamme ilolla muistoja vastaan myös näyttelyn jälkeen, sillä niistä voidaan koostaa myöhemmin esimerkiksi uusia näyttelyitä, kirjoja tai podcasteja.

Luvan antaneiden muistot toimitetaan lisäksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon. Osallistumalla jätät pysyvän jäljen kansakunnan muistiin ja autat kartuttamaan kansallista kulttuuriperintöämme!

Voit jättää muistosi tällä lomakkeella

Jätä muistosi tekstinä, kuvana tai äänitiedostona tai käytä vaikka näitä kaikkia tapoja!

  • Pudota tiedostot tähän tai
  • Muiston lähettäjän yhteystiedot

  • Voit jättää vain etunimesi tai nimimerkin, jos et halua, että koko nimesi julkaistaan Itämeri-muiston esittämisen yhteydessä. 

Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu