Tule mukaan levittämään sanaa Itämeren ainutlaatuisuudesta! Jaa meille Itämeri-muistosi.

Voit jakaa muiston valitsemallasi tavalla: kuvana, tekstinä, ääninauhana tai videona. Muisto voi olla lyhyt tai pitkä, hauska tai liikuttava – jopa pelottava! Tärkeintä on, että muisto on sinulle jollain tavalla merkityksellinen.

Kerro vaikkapa unohtumattomasta kalasaaliista, hurjasta purjehdusmatkasta, ällöttävimmästä sinilevähetkestä tai suosikki retkipaikastasi meren äärellä. Muisto voi liittyä myös esimerkiksi Itämeren eläimiin tai eri vuodenaikoihin. Sinun muistollasi on väliä ja toivomme saavamme tarinoita mitä erilaisimmista aiheista!

Arvoimme kaikkien muistonsa kesällä 2020 jakaneiden kesken purjehduksen legendaarisella s/y Belmontilla sekä 10 kappaletta John Nurmisen Säätiön kustantamia kirjoja. Arvonta on suoritettu ja voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Otamme yhä muistoja vastaan, sillä niistä voidaan koostaa myöhemmin esimerkiksi uusia näyttelyitä, kirjoja tai podcasteja.

 

Jätä muistosi näin

JAA MUISTOSI MEILLE JOKO:

• Lähettämällä muisto sivun lopussa olevalla lomakkeella.

• Lähettämällä muisto Whatsapp-viestillä numeroon 050 544 8844. Kerrothan meille samalla: nimesi tai nimimerkkisi, ikäsi ja tapahtumapaikan, jota muisto koskee.

• Lähettämällä muisto sähköpostilla osoitteeseen muistojenmeri@jnfoundation.fi. Kerrothan meille samalla: nimesi tai nimimerkkisi, ikäsi ja tapahtumapaikan, jota muisto koskee.

• Jakamalla muisto Instagramissa hashtagilla #muistojenmeri

Jättämällä muiston millä tahansa yllä luetellulla tavalla, sitoudut hyväksymään osallistumissäännöt.

Muistojen meri -hanke

Muistojen keruu on osa John Nurmisen Säätiön Muistojen meri -hanketta. Hankkeen tavoitteena on avata näkökulmia ihmisten mielikuviin ja uskomuksiin merestä sekä aktivoida suomalaiset miettimään suhdettaan Itämereen.

Muistojen kirjo ja suomalaisten Itämeri-suhde kuratoitiin monimediaiseksi näyttelykokonaisuudeksi, joka julkaistiin Itämeripäivänä 27.8.2020 Helsingissä, Kauppakeskus Citycenterissä. Näyttely nähdään tulevaisuudessa eri muodoissa myös muualla Suomessa.

Otamme ilolla muistoja vastaan myös näyttelyn jälkeen, sillä niistä voidaan koostaa myöhemmin esimerkiksi uusia näyttelyitä, kirjoja tai podcasteja.

Luvan antaneiden muistot toimitettiin syksyllä 2020 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.  Kiitos osallistuneille – jätitte pysyvän jäljen kansakunnan muistiin ja autoitte kartuttamaan kansallista kulttuuriperintöämme!

Voit jättää muistosi tällä lomakkeella

Jätä muistosi tekstinä, kuvana, videona tai äänitiedostona tai käytä vaikka näitä kaikkia tapoja!

  • Pudota tiedostot tähän tai
  • Muiston lähettäjän yhteystiedot

  • Voit jättää vain etunimesi tai nimimerkin, jos et halua, että koko nimesi julkaistaan Itämeri-muiston esittämisen yhteydessä.
Olet nyt varjossa STAGING (Staging). Poistu